Oliebollenrit van 31 december.

Tijdens een rondje Oosterschelde met Sportworxs afgelopen zomer heeft Herbert Swartz mij enthousiast gemaakt om op Zondagochtend mee te fietsen. Sindsdien ben ik , Kimball Nelemans , 35 jaar uit Nieuwerkerk , bijna iedere zondag van de partij.  Mijn voorkeur gaat wel uit naar de racefiets maar om te overwinteren stap ik op de MTB en doe ik een keer in de week aan Spinning.

Leo Noordijk heeft mij gevraagd of ik een verslag wil uitbrengen over de Oliebollen rit van oudejaarsdag . Zaterdag stonden er dan 17 mannen aan de start die om 13.00 uur vertrok van het strandpaviljoen Duinzicht voor de allerlaatste rit van 2011. De start was regenachtig maar later maar dat was niet van lange duur , de temp. was ook ideaal om eens lekker te keer te gaan op de MTB.

We vertrokken richting de westerseweg met een eerste pittige beproeving , n.l. tegen een gladde dijk op maar dat viel tegen de meeste moesten uit de trappers.  Vervolgens ging het richting Schelphoek . Hier was het even wachten want we waren een man of vier kwijt. Maar na enkele minuten waren die ook weer boven water in Serooskerke. Nu ging het

richting Renesse voor een volgende test n.l. de drassige ondergrond van het Vroongebied dat door staan te hebben
gaat het richting Nieuw Haamstede. Daar beklommen we het steile Duinhoevepad en fietsten vervolgens over het vliegveld. Via Groenewoud keerden we na 2,5 uur fietsen weer terug naar het start-tevens eindpunt waar heerlijke oliebollen op ons stonden te wachten. Onder het genot van een oliebol en een drankje hebben we gezellig nagepraat.

Kortom het was voor mij weer een leuke rit. Ik beveel iedereen aan om volgend jaar deel te nemen zodat er nog meer MTB-ers aan de meet staan.

Daarnaast wil ik mijn respect uitbrengen voor een aantal RTC-ers. Ten eerste Wim Evertse die na zijn ernstige fietsongeluk weer volop aan het fietsen is. Verder voor Herbert Swartz, Hans van Elzelingen en alle andere die meer dan 10.000 km in 2011 hebben gefietst.

Tenslotte wens ik iedereen een sportief en gezond 2012 toe. Tot in 2012!

Fietsgroet,

Kimball Nelemans

Nieuwerkerk, 31 december 2011

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.