Ook in 2011 weer een clubweekend

De ongedwongen plezierige sfeer tijdens het clubweekend 2010 in Chaam is voor de organisator reden geweest om ook in 2011 een fiets-weekend te op de kalender te zetten. Van vrijdagmiddag 12 augustus tot maandagmorgen 15 augustus zal Camping Oosterdriessen in Oost-Maarland de thuishaven zijn van een groep RTC- ers.

De camping is schitterend gelegen aan de Maas, heeft een eigen zandstrandje en er zijn veilige zwemmogelijkheden. De nabijheid van Maastricht, het Vrijthof ligt op een afstand van slechts 5 fietskilometers, is een leuke bijkomstigheid. In tegenstelling tot vorig jaar is er geen mogelijkheid tot het huren van een huisje op de camping. Echter de 150m verderop gelegen Bed & Breakfast “Catharinahoeve”  maakt dat volledig goed. De groep fietsers inclusief partners en kinderen bestaat uit 20 personen en dat is zelfs een grotere groep dan vorig jaar.

Zowel op zaterdag als op zondag staat een clubtoertocht gepland. Liefhebbers vanuit Zeeland zijn dan uiteraard ook welkom.

De zaterdagrit wordt er een die je niet snel vergeet. De ritafstand is niet zo bijzonder, 108km moet goed te doen zijn. De hoogtemeters, ruim 1200, zullen ongetwijfeld het zwaarst wegen. De organisatie popelt nu al om jullie te kunnen voorstellen aan onder andere, Les Waides, de Doodemansweg en de Kruisberg. Niet de meest bekende namen maar je zult ze wel gaan onthouden.

De tweede fietsdag, zondag, staat een rit van ca 120km op het programma. Het parcours van deze dag zal totaal anders zijn dan het parcours van een dag eerder. We zullen nu door Belgisch-Limburg fietsen en het aantal hoogtemeters zal beperkt blijven tot 400. Vandaag gaan we meer voor het totaal andere landschap dat de voormalige Belgische mijnstreek toont.  Glooiende wegen bos, heide en water zorgen voor een sterk wisselend landschap, voeg daarbij een ontspannen koffiepauze op een leuk terras en de kilometers van vandaag zullen voorbij “vliegen”.

De camping is inmiddels geboekt, maar mochten er nog “spijtoptanten” zijn dan kunnen die zich altijd nog in verbinding stellen met de Toercommissie.  In dit geval via celo@zeelandnet.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.