Op de valreep naar 2013

Tijdens de nadagen van het jaar rond de kerst en jaarwisseling heb ik altijd de gewoonte om nog eens terug te blikken. Zoals gebruikelijk is het jaar weer omgevlogen en het lijkt wat oubollig om te zeggen maar het lijkt wel of het steeds sneller gaat. Voor  wat betreft het fietsen binnen de RTC mogen we denk ik stellen dat het geen topjaar was in een aantal opzichten. In ieder geval heeft het weer tegen gezeten waardoor de aanvangsritten van het seizoen letterlijk af en toe in het water vielen. De deelname is dus dit jaar hier en daar achter gebleven hoewel de toerclubritten enthousiaste deelneming kenden.

Vermoedelijk zullen er grote verschillen zitten tussen de kilometrages van de diverse leden want individueel heb ik toch wel wat leden gezien. Zelf heb ik dit jaar 4.600 kilometer op de racefiets en atb gezeten en nog zo’n 1.800 op de hybride. Ik heb echter ook een kilometrage van ik meen 13.000 km gehoord en dat zijn nogal wat kilometers, voor mijn gevoel heb je dan bijna op je fiets gewoond!

Mijn persoonlijke hoogtepunten op de fiets waren dit jaar onder andere Luxemburg met mijn zoon Michiel, de 3 daagse met Ab Heijboer op de hybride, de rit in de Ardennen die Wim geregeld had en natuurlijk het fietsen in de Alpen. Door allerlei omstandigheden lukte het meestal niet om woensdag mee te rijden en is het trainingsfietsen binnen rtc dit jaar bij mij wat achtergebleven en daar bleek ik niet de enige in te zijn.

Wanneer je nu naar buiten kijkt dan is er niet veel aan, kou, wind en erg veel nattigheid waardoor zelfs de ATB binnen blijft, dan maar wat hardlopen in de domeinen. Velen van jullie zullen naast het buitenfietsen bijvoorbeeld spinnen of iets anders doen, immers over 3 maanden is het weer zover!

De afgelopen paar weken heeft Johan “les” gegeven op de ATB in de Westhoek, de deelname is beperkt maar het is wel heel leerzaam want het is toch totaal iets anders. Helaas ben ik lelijk ten val gekomen op mijn schouder met het nodige blessureleed maar dat hoort er ook bij. Inmiddels echter vraag ik me wel af of ik er niet te laat mee begonnen ben. Het is toch veel technischer fietsen met heel andere stuur- en bewegingeigenschappen en mijn motoriek lijkt mij niet echt te helpen maar het is zo heerlijk om lekker buiten te fietsen…

Achter de schermen wordt hard gewerkt door een aantal leden, zo weet ik dat inmiddels de toercommissie al druk doende is geweest en een concept toerprogramma heeft gemaakt, je krijgt gelijk weer de kriebels en na de kortste dag gaan de dagen weer snel lengen en voordat we het weten staan we weer aan de blokweg of station.

Het bestuur hoopt natuurlijk dat diegenen die afgelopen seizoen minder hebben kunnen deelnemen volgend seizoen weer in grote getale opkomen. Uit een mail enquete in oktober bleek in ieder geval dat velen goede redenen hadden waardoor deelname op een laag pitje stond en dat het niets met de rtc organisatie te maken had, gelukkig maar.

Diegenen die met hun gezondheid kampten afgelopen tijd hopen wij natuurlijk ook weer snel te zien straks en voor diegenen die helaas door gezondheid moeten afhaken: veel sterkte om de gevolgen van afnemende gezondheid te hanteren!

Helaas lijkt de somberheid van de grijze dagen, gecombineerd met de vele negatieve berichten over onze samenleving op gebied van welzijn en welvaart, tot weinig vreugde en positivisme te leiden. Dit laatste zal toch een beetje uit ons zelf moeten komen, laten we daarom maar realiseren hoe je soms met weinig ook plezier en geluk kunt beleven. Een rondje fietsen over Schouwen met onze prachtige natuur om ons heen en het feit dat we dit ook zomaar kunnen, daar zou het mee kunnen beginnen…

Namens het bestuur wens ik jullie een goede Kerst en een gezond en gelukkig, voorspoedig 2013 toe!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.