Opening Alpenweek 2010

Omgeving nodigt altijd uit tot terugkomen.

In 2010 streken we voor de achtste maal neer in Baratier. Voor velen is het een soort thuiskomen in een omgeving die totaal anders is dan op ons vlakke Schouwen- Duiveland. Ik ben altijd weer blij als iedereen heelhuids arriveert, want het is toch 1100km ver van huis. Helaas waren er afzeggingen voor de Alpenweek 2010. Om gezondheidsredenen haakten in een vroeg stadium Erik en Mieke Schuhmacher af en vlak voor de betreffende week moesten ook Wilbert en Marja Stadhouders vanwege de gezondheid van Wilbert afzeggen. Om reden van examens en fiets perikelen kon ook Leon van der Wielen er niet bij zijn.

In de openingsspeech die door het hele gezelschap wordt bijgewoond werd hier nog even bij stil gestaan. Enige practische zaken met betrekking tot de camping en het programma van de week passeren vervolgens de revue. De heren die in deze week ca 540 km gaan afleggen en ca 11600 hoogtemeters moeten gaan overwinnen worden daar nog eens luid en duidelijk op voorbereid. Ook de aanwezige partners zijn aanwezig bij de altijd gezellige happening. Ook de dames hebben deze week plannen om leuke dingen te gaan doen. Die leuke dingen varieëren van fietsen, zwemmen en zonnen  tot uitstapjes naar het berggebied in de omgeving.

Na de bijeenkomst en de “nazit” worden de meeste magen nog gevuld met een koolhydraatrijke maaltijd, want alle energie zal in de komende dagen nodig zijn om te “overleven”.
En als dan de avond valt over Baratier en Camping “les Deux Bois” duurt het niet lang of iedereen gaat het bed in. Zondagmorgen 10 uur vertrekken we voor rit 1.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.