Openingsrit 20 maart 2011

Vanaf zondagmorgen 9:30 uur kwamen de deelnemers aan de eerste rit van het seizoen 2011 cafe ‘de Biet’ binnendruppelen. Het was leuk om te zien hoe iedereen verwelkomd werd; er waren erbij die we al een tijdje niet hadden gezien. Na een lekker bakje koffie gingen om 10:00 uur  43 fietsers van start, 40 leden en  3 introducés. Ook reden vanmorgen de eerste 3 dames mee.

Zo’n grote opkomst schept natuurlijk verwachtingen voor de komende toerclubritten.

Bij het vertrek vanaf de Nieuwe Haven scheen het zonnetje, het was met 6 graden nog wel fris, maar dat kon de pret niet drukken. Over het Leverdiekje richting Brouwershaven, langs Den Osse naar Scharendijke en daar de Brouwersdam op. We reden in een rustig tempo zodat iedereen zich warm kon rijden en bij kon blijven.

Halverwege de Brouwersdam voor de ‘ouderen’ een plaspauze, en op naar Flakkee. Dat doet een mens goed. Dwars door Ouddorp heen, stukje klunen, en jezelf gereed maken voor de eerste en laatste klim van vandaag, de duinen in. Door dit mooie duingebied, waar je soms nog een ondersteboven vliegende kokmeeuw kan waarnemen, langs de vuurtoren weer richting de Brouwersdam.

Weer terug op Schouwen gingen de mannen uit de Westhoek eraf en de grote groep ging over Briepe naar de Heuvelsweg. Bij Kerkwerve haakten de mannen uit de richting Zonnemaire af en in Zierikzee viel de rest van de groep uit elkaar.

Bij terugkomst in Zierikzee hadden we 66 km. op de teller, genoeg voor een eerste toerclubrit. Geen lekke banden, geen valpartij, lekker weer en lekker fietsen, op naar de volgende rit.


Fiets route 862088 – powered by Bikemap 

2 gedachten over “Openingsrit 20 maart 2011”

  1. Uniek, 43 dames en heren bij de Openingsrit. Geweldig dat het zo leeft binnen de RTC, gezien de vele nieuwe gezichten bij deze rit kunnen we zeggen; “een nieuwe lichting komt eraan”.

    Dank ook aan de toerleiders van dienst; Jan Hillebrand en Aren van Wezel.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.