PROFICIAT PIET!!!!!!

Piet namens de RTC Schouwen-Duiveland van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie, je hebt het gefikst: in je 73ste levensjaar heb je de 100 Cols Tocht, die bekend staat als de zwaarste, maar ook mooiste tocht ter wereld  volbracht. Onze felicitaties gelden uiteraard ook Lenie die jou heeft begeleid, zonder haar was het op deze manier niet mogelijk geweest. 

omgeving Col de la Charbonnière

Vrijdag 14 september beschreef je als een “Collendag”. Met de Collet du Linge, Col du Calvaire, Col du Bonhomme, Col des Bagenelles en de Col de Ste. Marie waren dat er maar liefst 6. Na de Ste. Marie had je alle “collen” voor die dag gehad (behalve Nicol zei een Belgische fietser tegen je). Toch nog altijd 1473 hoogtemeters op een korte afstand (63km) in Germaingoutte, de overnachtingsplaats.                   Ook op zaterdag stonder er nog Cols op het programma. Ze stelden niet al te veel voor. Behalve de Col de la Charbonnière dan, die was nog behoorlijk pittig. Niet zozeer het stijgingspercentage, maar de lengte van 10km maakte de klim lastig. Na 73 km en 1220 hoogtemeters zijn Piet en Lenie gestopt in Klingenthal in de wetenschap dat morgen, zondag 16 september, de slotdag een makkie gaat worden. Nog één Col en éen Côte, nog 45km en ca 300 hoogtemeters scheiden onze doorzetter van finishplaats Saverne.                                                                                                                                                                    Tot slot de wetenswaardigheden van de slotdag; het is zondagmiddag 16 september en zojuist is de finish bereikt. In het zonnige Saverne is op het station het laatste stempel binnengehaald. Vandaag stelde het niet zoveel meer voor, maar het blije gevoel om het op deze manier te kunnen afronden overheerste alles.  Nu nog even nagenieten in de zon.

  Onze Piet behoort nu tot de selecte groep van 367 mannen en vrouwen die sinds 1980 de 100 Cols Tocht hebben volbracht. Uit de grafiek blijkt dat ruim 1800 fiets(t)ers zich in al die jaren hebben aangemeld. De meesten daarvan hebben de Nederlandse nationaliteit, maar ook Belgen, Fransen, Zwitsers, ja zelfs Amerikanen en Canadezen behoren tot de deelnemers aan deze zeer selectieve tocht.  Zeer selectief, want ca 75% van de dames en heren deelnemers hebben de monstertocht (nog) niet kunnen volbrengen. Toch zijn er onder 367 sterke volhouders ook nog dames en heren die de tocht 2, tot zelfs 12 keer toe hebben gereden, een stevig staaltje van doorzettingsvermogen. Vermeldenswaard is nog dat Piet Schneiders met dit resultaat de 5e Zeeuw en, nog dichter bij huis, de 2e RTC-er is die de bijna 4100km door alle Franse gebergten toerde en daarbij 100 Cols, 60 Côtes en 66813 hoogtemeters scoorde. Uit eigen ervaring weet ik, dat deze wonderschone tocht en unieke ervaring, voor altijd in het geheugen gegrift zal blijven staan.

We hopen je op de sluitingsbijeenkomst in de Biet, op 23 september, in ons midden te hebben. Piet gaf overigens zelf  te kennen om al bij de sluitingsrit aanwezig te willen zijn.

4 gedachten over “PROFICIAT PIET!!!!!!”

 1. Piet, ik sluit me aan bij Cees en neem ook diep mijn helm af voor je prestatie. Hoop deze tocht in de toekomst ook een keer te volbrengen en als ik dit zo lees krijg ik er alleen maar meer zin in.

 2. Beste Piet en Lenie,

  Een diepe buiging is op zijn plaats voor deze overweldigende prestatie. Het was een genot om de laatste paar verslagen te lezen en de vele cols te herkennen die wij vorig jaar reden met onze tocht “Zierikzee-Menton”. Vergeleken met jouw inspanning echter was onze tocht maar een “trainingsritje”. Nogmaals hulde en tot zondag!

  Wilbert

 3. Piet ,

  Van harte gefeliciteerd met deze prestatie , ook je vrouw die tijdens deze onderneming ondersteunde .
  Petje af.

 4. Proficiat, Piet! Met deze giga prestatie.
  Hoop hem net als Frank en misschien nog enkele ooit nog eens te rijden.
  nogmaals. Geweldig . We spreken elkaar zondag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.