R T C mountainbikers in het buitenland???

Zondag 24 februari 2013 De Molenberg toertocht.

 

Sneeuw regen en koud alles wat het weer in de winter zuur en guur maakt hadden we deze zondag morgen.

Ik naar de Molenberg met de gedachte een kop koffie en we gaan weer naar huis.

Maar langzaam druppelde de renners binnen 8 man in totaal dus ook nu weer een Mountainbike toertocht gaat altijd door!

Half 10 was het startsein van kaptein Jan Boot, eerst maar voorzichtig over het beton pad door het bos van Westerschouwen. Langs de “ Pasen Hill”  bunker richting het vliegveld. Waarna we door enkele voor de meeste van ons onbekende doorsteekjes de duinovergang opgingen. Halverwege de overgang rechtsaf  doorsteekjes door de duinen die alleen in de winterdag met de mountainbike te doen zijn.

Onderweg klaarde het weer tijdelijk op niet dat het mooi werd maar goed te doen.

Na deze doorsteekjes via het “Grada bosje” richting Renesse daar draaien en keren ik kreeg het gevoel dat er nog enkele km bij gemaakt moesten worden. Langs het Kasteel “Slot Moermond “ gaan we naar de erwtensoep bij de Molenbreg dachten we. Maar toerlijder Jan Boot had nog een verrassing  in petto. Aangekomen bij het industrieterrein van Renesse ging hij links af ik dacht hé rondje industrie terrein nog meer km maken. Maar nee Jan sloeg af direct na de bocht de brede groenstrook op die langs de sloot loopt en helemaal rondom het terrein en is een heel zwaar stuk voor de mountainbike. En ook  zeker  omdat waarschijnlijk de sloot de week er voor was schoon gemaakt, dus allemaal tractor sporen. Zwaar dat wil je niet weten dus eenmaal weer op de Lagezoom was het vraag aan Jan.  Goedemorgen Boot bedankt gaan we nu eindelijk om de soep of heb je nog meer?

Maar Jan was voor deze dag weer door zijn modderpaatjes en doorsteekjes heen en inmiddels was het weer gaan sneeuwen dus snel om de soep.

Na de heerlijke warme chocomelk en prima erwtensoep met brood was deze RTC toertocht weer naar grote tevredenheid van de deelnemers teneinde. Alleen volgend jaar hopen we op beter weer.

Maar een toertocht voor de mountainbikers gaat altijd door!!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.