Smalstedentocht 2011 van start met groot aantal deelnemers

Zondag 31 juli 2011 zal weer een historische dag worden. Maar liefst 35 fietsers,  32 RTC- leden, 30 heren, 2 dames en 3 gastrijders wagen zich aan de 208km  van de Smalstedentocht. Een dergelijke opkomst hadden we niet van kunnen dromen. Na de Openingstocht, de Dorpentocht en de Moerenhout Clinic, komt deze Smalstedentocht op de 4e plaats qua deelnemers aantal.

Zij zullen worden begeleid door een volgwagen die wordt gesponsord door TIMRVSDESIGN uit Oosterhout, het bedrijf van onze mede- clublid Tim Kuppens (www.timrvsdesign.nl). Tim rijdt overigens zelf mee met een tweetal fietsmaten. De bus zal worden bestuurd door Kees vd. Klooster die de motivatie voor fietsen dan wel mag hebben verloren, maar die wel bereid is om ons een dagje te begeleiden. Tijdens de koffiepauze op de Oesterdam, de lunchpauze bij Heinkenszand en nog een derde stop (voordat we Noord Beveland oprijden) zullen Anneke vd Wekken en Tiny Lodewijk de ravitaillering verzorgen. De deelnemers en de begeleiding zullen persoonlijk benaderd worden over de tijdstippen en de “spelregels” tijdens de tocht.

In totaal bestaat de groep die onderweg is dus uit 38 personen en dat vraagt wel om een gedegen aanpak. Gelukkig zullen de meeste kilometers over autoluwe wegen en weggetjes worden verreden, maar het is weekend en midden in het toeristenseizoen dus zullen we in elk geval goed moeten omgaan met de regels en de situaties in het verkeer. De meeste delen uit het parcours zijn al verkend en vooraf kunnen we al zeggen dat de route in het geheel is verbeterd en verfraaid ten opzichte van 2010.

Zo rijden we dit jaar langs het Schelde-Rijn kanaal op St. Philipsland, over de Zeedijk van Strijenham naar de Oesterdam, niet meer over het fietspad langs de Oude Rijksweg op Zuid-Beveland maar wel over de Sluizen bij Hansweert en daarna over de Zeedijk met zicht op de Westerschelde. Ook daarna zijn er nog wijzigingen in het parcours opgenomen die de afwisseling ten goede komen

Als nu de weersomstandigheden nog zouden willen meewerken, dan staat niets een succesvolle tocht in de weg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.