Snerttocht 5 februari 2012

Het is echt super koud buiten..

Zondag morgen 9 uur en temperaturen die normaal alleen op de noordpool voorkomen en een landschap wat thuishoort bij wintersport gebieden.
9 uur in de morgen langzaam druppelen deelnemers binnen om een toertocht te gaan rijden. Een toertocht met deze temperaturen en dan al die sneeuw lijkt wel gekkenwerk. En zelf heb ik ook wel gedacht waarom doe je dit kan je niet beter gaan schaatsen zeker ook omdat de schaatsbaan eindelijk weer eens open was. Maar ja je bent nu eenmaal wielrenner met een voorliefde voor het mountainbiken. En een mountainbike wedstrijd of een toertocht gaat altijd door dus niet zuren en gaan. En wat blijkt om half 10 hadden 11 rijders zich aangemeld. Eerst een rondje door het dennenbos één fietser blijft achter hij heeft pech met de fiets. Het bekende probleem van water in de cassettebody wat is bevroren en dan is fietsen niet meer mogelijk. Een oplossing onderweg is plat gezegd er op pissen. En jawel het lukte een beetje net voldoende om bij Jan in de schuur te komen en snel de föhn er op en het ging wel weer, en Henk wilde het nog wel proberen maar na kwartiertje buiten was het weer mis . En Henk is naar huis gegaan en de rest was inmiddels op het zogenaamde “Dodemanspad” aangekomen. Zou het gaan is het niet te los? Er ontstaat enige aarseling, niet zeuren maar rijden werd er geroepen en onderweg waren er maar een paar tukjes die we moesten lopen de een wat meer als de ander. Peter op zijn cyclocros fietst had het slecht. Aan het einde riep hij, dit is geen pad voor deze fiets. De smalle paadjes door de duinen zijn alleen in bevroren toestand te fietsen dus ook deze zaten in het parkoers.

Op de terugweg naar de Molenberg nog mooie single tracks opgezocht. Ook “ The Hill off The Pasenhil” (een hoge en stelle duin met op de top een bunker)

Wie komt er boven misschien vandaag wel iemand de ondergrond is hart dus proberen. Maar helaas The Hill was de baas en lopen was het enige om boven te komen. Volgende week weer proberen het moet lukken.
Aangekomen bij de Molenberg wacht ons de Erwtensoep. Erwtensoep met spek na deze barre en kauwde tocht is dit een traktatie. Na de gebruikelijke fiets verhalen die natuurlijk sterker en sterker werden is deze toertocht ten einde. De deelnemers waren heel blij dat ze aan deze mooie tocht hadden meegedaan. Jan bedankt een mooie tocht en zo zie je maar een mountainbike tocht gaat altijd door. En de mooie sneeuw plaatjes van de omgeving doet de koude temperatuur vergeten. En allemaal gingen ze met een voldaan gevoel naar huis.

Klik op de foto voor vergroting

5 gedachten over “Snerttocht 5 februari 2012”

  1. Super mannen, wat een bikkels. Ik zelf heb ge twijfeld maar op het laats vondt ik het toch te koud.gr vanuit een winters Steenbergen
    Tiny van Terheijden.

  2. Niet te geloven wat een stoere mannen!!! Jullie zijn een voorbeeld voor de rest van de vereniging. Helaas had ik dit weekend last van een kaakholteontsteking anders was ik zeker ook…….niet gekomen. het Dodemanspad op de fiets vind ik helemaal een prestatie van formaat, hardlopend is dit al bijna niet te doen laat staan op twee bandjes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.