Staatsbosheer gaat rijden buiten MTB route bekeuren

Staatsbosbeheer is voornemens om bikers die buiten de officiële MTB routes rijden te gaan bekeuren. Een gevolg van het veelvuldig negeren van afspraken die de MTB clubs (w.o. ATB Team X-Treme) met Staatsbosbeheer gemaakt hebben.

Té veel mountainbikers rijden buiten de officiële MTB routes. Vaak zijn dit bikers die niet aan een club verbonden zijn en menen dat men niet moet zeuren, “vrijheid, blijheid” dus. Dat ze het met die mening en houding verzieken voor een ander en verruiming van mogelijkheden op het spel zetten telt voor deze lieden kennelijk niet!!

ATB Team X-Treme betreurt dit en roept alle bikers op om zich te houden aan de regels en mogelijkheden die geboden worden. Vaak zijn bestuurders van clubs er elk vrij uurtje mee bezig om de belangen van alle mountainbikers te behartigen. Dan is het jammer dat een té groot aantal individuele bikers vergeet dat anderen, ook voor hun belang aan het knokken zijn.

Natuurlijk wil iedereen altijd, overal en op elk moment kunnen biken. Wij ook!!! Maar we leven nu eenmaal in een samenleving waar, terecht, ook de belangen van anderen tellen. Wij zijn niet de enigen!!! En dat wordt wel eens vergeten!!!!

ATB Team X-Treme doet haar uiterste best de mogelijkheden om te biken in Zeeland te verruimen en met groot succes in de afgelopen jaren!!!! Natuurlijk verwachten we dan wel van onze leden en onze mountainbikende gasten in Zeeland dat men zich houdt aan de afspraken.

Om alles in goede banen te leiden zijn er regels. Dus ook bij het mountianbiken. Houd je daarom ook aan deze regels.

. Je respecteert de natuur. Ook tijdens het mountainbiken!

· Rem niet onnodig.

· Wijk niet af van de aangegeven route.

· Laat geen afval achter (dus ook geen klein verpakkingsmateriaal).

. Houd rekening met de andere recreanten

· Laat op een rustige en vriendelijke manier blijken dat je er aankomt.

· Verminder snelheid bij het naderen van andere recreanten. Vooral bij kruisingen en bochten.

· Maak geen onnodig lawaai.

. Natuurlijk vergeet je ook jezelf niet

· Draag een helm.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.