Strava weet wat je deelt

Strava wordt niet alleen ingezet om je routes te registreren of kommetjes te scoren. Er gaan zelfs al een tijdje geruchten de ronden dat de deze ingezet wordt om illegale fietsroutes aan te pakken. Op zich niks nieuws. In dit geval diende het echter als een hulpmiddel om een arrestatie te kunnen verrichten.

De news site “slate.com” bericht dat een verdachte is opgepakt aan de hand van zijn Strava historie. Op een zondagochtend in Virginia fietste een man op een populaire fietsroute buiten D.C. Een inhaal actie van deze man werd niet op waarde ingeschat en een andere fietser sloeg hem tegen het hoofd. De man belandde met een ernstige hoofdwond in het ziekenhuis. Het was een ‘hit-and-drive’ en de aanvaller ging op de vlucht. De man bleef aanvankelijk een maand voortvluchtig totdat de politie kennis kreeg van zijn Strava historie.

Via de flyby functie van Strava kon het exacte tijdstip en de locatie worden vastgesteld. Normaal gesproken gebruik je deze functie om te zien wie je allemaal bent tegenkomen tijdens je fietstocht maar in dit geval ging het om een fietser met losse handjes. Hopelijk kom je die zelf nooit tegen. Waar Strava wel niet voor staat.

Voor informatie: strava.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.