Ter nagedachtenis Fred Teunisse

Zaterdagavond bereikte ons het bericht dat ons lid Fred Teunisse op 65-jarige leeftijd overleden is. Hoewel wij allen op de hoogte waren dat Fred streed tegen zijn ziekte en dat dit met veel tegenslagen gepaard is gegaan komt zijn overlijden toch nog als een verrassing. Wij mochten Fred en zijn echtgenote nog ontmoeten tijdens de jaarlijkse afsluiting van ons fietsseizoen in “de Biet” afgelopen september. Hij oogde toen al broos maar had nog genoeg energie om de nodige woorden te spreken en te genieten van “zijn fietsclubje”.

Fred fietste, na een voetbalverleden, sinds 2001 en pakte na een tussenpoze het wat fanatieker in clubverband in 2007 weer op. Een van zijn drijfveren om weer te fietsen was het overlijden van zijn neef die een aankomend talent was en zich onderscheidde door mentaliteit, karakter en discipline. Eigenschappen die ook goed bij Fred pasten, hij deed fanatiek mee met onze trainings- en zondagsritten en reed vooral op karakter en doorzettingsvermogen, van zijn fietsstijl moest hij het minder hebben. De combinatie met zijn immer vrolijke en optimistische uitstraling maakte hem tot een gewaardeerd lid in het peloton. Zijn onvervalste Rotterdamse achtergrond en zijn recht door zee opmerkingen waren vaak verhelderend.

Nadat Fred ziek werd en na zijn operatie in eerste instantie herstel spoedig volgde hebben wij hem weer op zijn mooie fiets gezien maar nadat hij voor de 2e keer weer geopereerd moest worden was fietsen niet meer aan de orde. Met pijn in zijn hart heeft hij zijn fiets daarom verkocht, iets wat hem ongetwijfeld zeer moet hebben gedaan. Daar staat tegenover dat hij zich tot het laatst zeer betrokken heeft gevoeld bij het reilen en zeilen van onze club. Gelukkig hebben Jan Hillebrand en Leo Noordijk hem vorige week nog kunnen bezoeken en Fred had toen nog goede hoop spoedig terug naar huis te mogen. Het heeft helaas niet zo mogen zijn.

Namens onze leden en bestuur wensen wij zijn echtgenote, kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden veel sterkte om het verlies van Fred te kunnen verwerken.

Moge Fred rusten in vrede.

Namens het bestuur RTC Schouwen Duiveland

Wilbert Stadhouders, voorzitter.

2 gedachten over “Ter nagedachtenis Fred Teunisse”

  1. Mooi geschreven… mijn man laurent teunisse rijd nu op mn schoonvader zn fiets, hij is dus nog steeds in de familie 😉

  2. Soms ben je aan het zoeken en schiet je een naam te binnen. In dit geval Fred(je) Teunisse, die je op een gegeven moment uit het oog verliest. Hoop je hem te vinden via Google. Doet mij dan ook pijn om te zien dat Fred er helaas niet meer is. Kan Fred al denk ik 60 jaar. Eerst als buurjongen, later als collega in de haven. Hier bij wens ik dan ook iedereen, familie vrienden en bekenden sterkte. Met name zijn vrouw en zijn zoon. Weet niet of Fred nog meer kinderen had, maar kende zijn zoon ook uit de haven. Nogmaals heel veel sterkte.

    Loek Kannegieter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.