Toon Wandel

10 vragen aan één van de leden van RTC Schouwen-Duiveland.

Toon Wandel

48 jaar, woont in Zierikzee , op de racefiets sinds 1992, rijdt ca 5500 km per jaar.

1.Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik ambtenaar bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Ik ben adviseur bij de afdeling Communicatie en beheer de website van de gemeente.

2.Heb je van jongs af aan gesport?
Toen ik oud genoeg was om op voetbal te mogen heb ik dat gelijk gedaan. In die tijd was dat vanaf 6 jaar. Tot ongeveer mijn 25e heb ik gevoetbald bij S.K.N.W.K. uit Nieuwerkerk (mijn geboorte dorp). Ik heb daar alle jeugdelftallen doorlopen en zelfs het eerste elftal gehaald als keeper. Later heb ik nog een aantal jaar bij MEVO (Zierikzee) gevoetbald tot een knieblessure mij het verder voetballen onmogelijk maakte. Om te revalideren van de knieoperatie ben ik gaan fietsen, en dat doe ik nu nog steeds met heel veel plezier.

3.Heb je een favoriete sportman/vrouw?  Zo, ja wie is dat?
Ik heb niet zozeer een favoriete sporter. Ik geniet van alle soorten sport en dus ook sporters. Wel heb ik een favoriete voetbalclub. En omdat ik een liefhebber ben van goed voetbal kan dat maar 1 club zijn: AJAX!

4.Voor welke man of vrouw in onze maatschappij heb je bewondering/respect  vanwege zijn of haar verdiensten op maatschappelijk vlak?
Ik heb altijd veel respect voor iedereen die zich vrijwillig inzet voor de samenleving.

5.Waar of aan wie heb je je in het laatste jaar het meest aan geërgerd?
Het meest erger ik me altijd aan mensen die vanaf de zijlijn commentaar hebben op mensen die in hun vrije tijd wat organiseren. Het is zo makkelijk om vrijwilligers, die hun stinkende best doen, te wijzen op fouten of te zeggen hoe het beter kan. Eigenlijk zou iedereen eens wat moeten organiseren zodat je weet wat het is.

6.Let je op je voeding? ,Wat eet je het liefst?
Ik let eigenlijk niet zo op mijn voeding. Voor ons wekelijks rondje fietsen op de zaterdag middag eet ik altijd een patatje pindasaus. Volgens mij niet de beste voorbereiding, maar wel lekker.

7.Hoeveel tijd besteed je per week aan je fietshobby?
Ik probeer iedere zaterdag (zomer en winter) op de racefiets te stappen en met de groep een rondje te fietsen. Zomers, als het ‘’s avonds weer langer licht is, probeer ik minimaal 1 avond nog een rondje te doen. In de winter hou ik mijn conditie nog een beetje bij op de spinningbike bij Sportworxs.

8.Wat doe je als je in “ruste” bent?        Film, TV, Wandelen, of …………?
Al ik in ruste ben werk ik (ha ha! ambtenaar hè) Verder kijk ik graag tv (sport) en lekker uit eten gaan is ook niet vervelend.

9.Heb je een favoriete vakantiebestemming/ Waar zou je graag nog eens heen gaan?
Ik heb niet 1 favoriete vakantiebestemming maar wil graag zoveel mogelijk van de wereld zien. Om die reden gaan we (samen met mijn vrouw Annette) ook zelden 2x naar een zelfde bestemming. We hebben inmiddels al aardig wat mooie reizen gemaakt (kijk eens op onze website met reisverhalen http://www.twandel.nl/) Een grote wens is nog om een rondreis door Australië te maken.

10.Welke uitdaging, op de fiets of anderszins, hoop je nog eens te kunnen verwezenlijken?
Ik wil nog wel graag een keer mee met de alpenweek van de RTC. De paar jaar geleden ben ik al eens mee geweest en dat is me prima bevallen.

Zierikzee,    17 januari 2010

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.