Tour de France: Embrun- Chorges

Terwijl de MTB-ers de komende maanden weer uit hun dak kunnen gaan, kijk ik al weer uit naar het volgende fietsjaar op de weg.

Tot groot plezier zie ik dan dat de Tour de France in 2013 Embrun weer aandoet.

Voor velen van ons is dat bekend terrein.  Zeker het parcours van de tijdrit dat de tourrenners  op 17 juli voor de wielen krijgen. Wij hebben in de Alpenweken al menigmaal de pittige klim achter Embrun richting Chorges gereden.

Voor de echte coureurs wordt dit de eerste maal. Hoewel de exacte route nog niet is prijsgegeven kan ik het traject toch wel voor een groot deel “inkleuren”. De 32km lange tijdrit over Puy St Eusèbe en St. Apollinaire zal niet alleen ruim 1000 hoogtemeters bevatten, het zal ook zeer technisch zijn. Na de steile begin klim (6km) op en af, soms ook draaien en keren. Iedereen die wel eens de Alpenweek bij Embrun heeft meebeleefd kan dat beamen.

Embrun- Chorges over dat betreffende parcours in ca 27km lang. Er zal dus nog ergens een “lusje” bijkomen om aan 32km te geraken en ook dat zal niet vlak zijn. Kortom een tijdrit voor klimmers

In juli ben ik weer al terug in Nederland, maar enkele weken daarvoor zal ik zeker dat parcours nog eens gaan verkennen, want een 1 of 2 weekjes daar zie ik weer wel zitten. En dan…. op 17 juli, in spanning en met herkenning van elk bochtje en stukje weg, uitgebreid voor de buis uiteraard.

One thought to “Tour de France: Embrun- Chorges”

  1. Wanneer je het plaatje weer ziet dan zou je gelijk weer vertrekken. Het genoemd traject Embrun Chorges was het eerste ritje dat ik met Michiel de afgelopen alpenweek reed en inderdaad, behoorlijk pittig maar wel ontzettend mooi met het elke keer weer prachtige uitzicht over het meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.