Uit de oude doos

Het Eilandelijk kampioenschap Rollerbank op 5 februari a.s. in de Biet wordt misschien wel een terugkerend evenement. Met een goede belangstelling en een gezellige ambiance behoort succes tot de mogelijkheden en dan is voortzetting van het ludieke evenement een goede optie lijkt mij.

Het “festijn” lijkt nieuw, maar dat is het niet want ruim 77 jaar geleden vond in het “Huis van Nassau” reeds een wedstrijd plaats, met prijzen en premies zelfs (Wim Evertse was toen nog niet geboren dus die premies moeten door een ander zijn gewonnen).  Een jaar later  in 1935 was Schuddebeurs “the place to be”. Uitslagen van die bewuste wedstrijden kom ik niet tegen en als er in de jaren daarna meer van dergelijke evenementen hebben plaatsgevonden, dan zijn die niet met advertenties aangekondigd en dan hebben ook de uitslagen de pers niet gehaald.

In de jaren 60 kwamen er nog een aantal “Rollenbank-jaren” in het nieuws”. Een van onze clubleden van nu was daar toen nauw bij betrokken. Wim Evertse werd namelijk 2x kampioen van Zeeland op de Rollerbank. Zowel in 1965 als in 1969 troefde hij andere fietstalenten af  tijdens die kampioenschappen.

De kantenknipsels en de foto van een jonge Wim getuigen van die successen. Weliswaar zijn de letters wat vervaagd en de foto wat vergeeld, maar dat past volledig bij dit verhaaltje uit de oude doos.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.