Verslag R T C Oliebollentocht 2016

Zaterdag 31 december, de laatste dag van het jaar, was volgens goede traditie weer de oliebollen tocht.

Of het nu was dat er in de uitnodiging melding gemaakt was gratis olliebollen na afloop? Of de leden die er waren wilden nog wat fiets km aan hun jaar totaal toevoegen. Ik ben er nog niet achter maar met mooi aantal van 30 mountainbikers waaronder ook enkele van ons RTC Lady’s Team vertrokken we om 13. oo uur bij Restaurant Zeerust in Renesse.

Richting “Slot Moermond “ de slotlaan op een rondje rond het slot zodat we het goed van alle kanten konden bekijken.

Na de mooie uitzichten en wat schelpenpaadjes wordt het tijd om de beenspieren eens wat meer te laten doen.  Een grasstrook rondom het bedrijventerrein Renesse is meestal erg zwaar maar vandaag was het droog dus goed te doen. Na deze opwarmer komt de volgende er snel achteraan de strook naast de Recretieverdeelweg meestal heel zwaar maar ook vandaag goed te doen.

Na wat ruststukjes nog en stukje van de paden af (dat is juist het mooie van mountainbiken) richting het vliegveld. Jammer dat we vandaag een stukje over dezelfde weg weer terug moesten, maar dat gaf weer even rust. Aangekomen bij de betonnen kolos in de Zeepeduinen bij Slot Haamstede de Walvisbunker. Voor mountainbikers ook een leuke klimbunker enkele konden hier nog even wat van hun energie kwijt, naar boven en mooier nog, afdalen.

Uitgespeeld snel weer verder de tijd om voor 15.oo uur aan de oliebollen te zitten wordt al krap. Via het fietspad boswachterij Westenschouwen en een stukje schelpenpad zien we het derde Wereld Wonder “De Stormvloed Kering al liggen. Maar de tijd om daar nog een lusje te doen is er niet. Snel naar de Oliebollen. Een stukje offroad rond de Schelphoek, netjes bij de stoplichten de N59 oversteken richting Renesse.

 

Even na drieën zijn terug bij Cafe Restaurant Zeerust. De door het restaurant aangeboden oliebollen gaan er in als koek. Zeker ruim 40 km mountainbiken maak je hongerig en met een gratis drankje van RTC sluit het fiets jaar mooi af.

 

 

 

Volgend jaar zeker weer een oliebollen tocht.

De toercommisie zal daar zeker weer een verrassing in bouwen.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.