Viering 35 jarig jubileum

Tijdens de ALV in februari is besloten om de leden van onze vereniging te trakteren op een uitje in verband met het 35-jarig bestaan. In plaats van een presentje iets anders: een bezoek aan de Bike Motion in Utrecht en een etentje in de Pizzeria.

Het blijft altijd lastig om iets te bedenken wat de meesten aanspreekt maar dit leek een leuk alternatief. Vooral Johan, onze penningmeester, heeft de organisatie geregeld maar die was op de dag zelf op vakantie om (hoe kan het ook anders) te gaan fietsen op Gran Canaria.

Uiteindelijk stappen op zaterdag 12 oktober om 10 uur stipt 34 mensen in de bus van van Oeveren die door Patrick bestuurd wordt om naar Utrecht te vertrekken waar wij rond 12 uur aankomen na een zoektocht voor een geschikte parkeerplaats. Opvallend overigens dat bij een complex als de Jaarbeurs geen enkele aanwijzing staat waar je een touringcar kunt parkeren, uiteindelijk echter komt alles weer op zijn pootjes terecht en parkeert Patrick na aanwijzing de bus redelijk dicht bij de ingang.

Op de beurs gaat iedereen lekker zijn eigen gang. Zelf wacht ik even op mijn zoon Michiel die iets later vanuit Amsterdam komt en die al snel in zicht is.

De beurs komt in zekere zin wat onoverzichtelijk over maar met de plattegrond en codering vind je al snel je weg. De verscheidenheid van soort product en dienst is enorm: alle soorten fietsen, kleding, reizen, diensten, gereedschappen en wat dies meer zij, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt alles wat maar enigzins met fietsen te maken heeft.

Michiel en ik komen eigenlijk meer om naar alles wat om het fietsen heen hangt maar kijken natuurlijk ook af en toe naar de verscheidene merken. Stands als Pinarello, Bianchi, De Rosa, Willier en Van Nicholas worden door ons bezocht evenals Campagnolo en Shimano. Voor de rest heeft kleding en accessoires, navigatie en randartikelen onze meeste interesse. Nadeel van een dergelijke beurs vind ik altijd het slenteren, stilstaan, ronddraaien waardoor je op een of andere manier moe wordt, eigenlijk best raar maar wij zijn kennelijk conditiesporters en dit type beweging ligt mij in ieder geval minder. Gelukkig zijn er in hoekjes wat  eet- en drinkgelegenheden waardoor je even kunt rusten, de prijzen zijn echter zoals gewoonlijk op een soort evenement als dit: stijf!. Maar goed de RTC heeft ons kaartje en de reis al betaald dus het deert niet.

Zo vliegt toch nog behoorlijk de tijd weg en is het alweer redelijk snel 16.00 uur en tijd voor vertrek. Na een voorspoedige terugtocht komen we om 17.30 uur weer in Zierikzee aan en gaan sommigen naar huis en anderen even naar de Biet. Straks weer tijd voor het 2e deel.

De avond om 19.00 uur staat een tafel klaar in de Pizzeria, een behoorlijk aantal leden hebben hun partner meegenomen en al snel is het geheel in een amicaal en gezellig gesprek met elkaar verwikkeld. De dames vermaken zich gelukkig ook en hier en daar begrijp ik worden sterke verhalen met fietserslatijn afgestoken. De keuken lijkt niet geheel qua capaciteit afgestemd op het aantal gasten maar dat mag de pret niet drukken, iedereen vermaakt zich.

Zo tussen 22.00 en 22.30 uur gaan we weer huiswaarts en kijken terug op een leuke dag en gezellige avond, eigenlijk jammer dat de deelnamegraad niet wat hoger lag want dit soort bijeenkomsten zijn toch bij uitstek geschikt om elkaar en ook de partners eens op een wat andere manier binnen de vereniging te leren kennen. Mijn indruk is in ieder geval dat diegenen die mee zijn gegaan een leuke dag hebben gehad en daar gaat het om.

Kortom, het was een geslaagde dag om ons jubileum te vieren, op naar de volgende 35 jaar zou ik zeggen, die hoop ik vanzelfsprekend mee te maken maar of dat zal lukken? Fietsend lijkt me in ieder geval niet meer haalbaar dus maar beter focussen op de komende jaren want er zijn nog genoeg (klim)fietsplannen en ik hoop dat dit voor jullie allen geldt.

Het seizoen is nu wel afgesloten als ik het weer vandaag zie, de goten lopen bijna over en fietsers om 10 uur op de Blokweg?

Tot ziens dan wel of niet op de fiets!

 

Wilbert

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.