Voorbereiding op Zierikzee-Menton

 Meer dan een half jaar geniet ik nu al van de voorpret voor de “”Tocht der Tochten”. Al ben ik tot nu toe alle afleveringen van de Alpenweken mee geweest waarvan één keer alleen als toeschouwer vanwege een geopereerde knie en heb ik dankzij wegkapitein Cees Lodewijk al heel veel zwarte sneeuw gezien in de bergen; deze twee weken zijn toch van een heel ander kaliber.

Tijdens de Alpenweken kwamen we meestal tot een totaal van ongeveer 11000 hoogtemeters in een week maar nu moeten we in twee weken meer dan 25000 hoogtemeters overwinnen,ga er maar aan staan…..en dan nog het grootste gedeelte in de tweede week als de vermoeidheid onherroepelijk toe gaat slaan. Je moet toch wel een klein beetje (prettig) gestoord zijn om je vrijwillig aan zoiets over te geven. Met name als je bijna 1.95 m lang bent en tegen de 90 kg weegt en dan ook nog in het bezit van een zeer matige linkerknie. Gelukkig hebben we met zijn allen afgesproken dat het geen wedstrijd gaat worden en dat het belangrijkste principe is: Samen Uit Samen Thuis.

Afgelopen winter ben ik met mijn gezin ruim een maand naar Australië geweest(geweldig land!!!) en met nul conditie teruggekomen na een vreselijke terugvlucht tijdens welke een stewardess van Emirates zo vriendelijk was met haar etenskar met volle vaart tegen mijn reeds genoemde zwakke linkerknie aan te knallen. Iedere keer als ik nu Arsenal zie spelen hoop ik dat ze verliezen. Daarna ben ik met de opbouw van mijn conditie begonnen  door twee maal per week  te fitnessen, veel core stability oefeningen. Zo vaak mogelijk weg met  mijn ATB en vanaf maart weer volop op de racefiets. Inmiddels ben ik 3000 km verder en begint het er weer een beetje op te lijken. Afgelopen zaterdag een rondje door Zeeland van 150 km waarbij ik na 125 km nog in staat was om met 45 km/h tegen de Philipsdam op te rijden. Ondanks dat we natuurlijk ook aan teambuilding moeten doen is het onvermijdelijk om heel veel solo kilometers te maken voor deze tocht, de komende weken gaat daar verandering in komen want dan doen veel van de Mentongangers mee met de DrieVlaandertocht, de Moerenhoutclassic en de Ardennenrit. Dan krijgen we zeker de kans elkaar wat beter te leren kennen. Als ik zo links en rechts informeer ben ik er wel gerust op, de andere deelnemers zijn ook veel aan het trainen en ook onze begeleider Marcel Schouls is al in goede vorm. Binnenkort hebben we een van onze laatste bijeenkomsten om de laatste organisatiepunten op de i te zetten dus …..: Menton ,we komen eraan!!!!!!!

Net over de top van de Izoard

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.