Wel gaan , buienradar raadplegen, plaatselijke meteo mailen.

Zondagmorgen  o6.15 ,

Lichtflitsen en donder , we staan al met een aantal personen bij het busstation, morge, morge , het komt er niet vrolijk uit.Inmiddels is een ieder gearriveerd , ja wat zal het worden de voortekenen laten geen optimistisch gevoel achter.

Links en rechts de auto”s ingedeeld en ook de fietsen , Andre Kort had zijn  bus en daar konden we heel wat fietsen in kwijt , ( Andre alsnog bedankt).als alles is geregeld zakken we toch maar af  naar Limburg, we zien het wel was de algemene reactie.

Na een voorspoedige rit komen omstreeks 0.8.45 uur aan , gekukkig droog , maar koud zeker als je dan uit een lekker warme auto stapt.  Ron v.Nieuwehuizen en Herbert Swartz stonden al bij de start te wachten want die waren daar een paar dagen in de omgeving. De startbewijzen lagen al netjes gereed voor ons , nadat deze uitgedeeld waren om op de fiets bevestigd te worden ( verplicht) gingen Ad Hendrikse- Jan Hillebrand- Marcel de Vlieger- Tiny v. Terheiden -Cok Deerning- Huib Smits- Tonny Vaes- Tonny Bruin- Andre Kort- Ron v. Nieuwenhuizen- Herbert Swartz- Cees Rooggeband Tijs Roggeband- Marco v.d. Velde- Ab Heijboer en Leo Noordijk van start en , geen regen nog. De Roggebandjes gingen voor de kortere versie Marco zou nog een stukje met de lange route meegaan en dan later weer op de kortere route aansluiten.

Na een 30 tal kilometers en wat beklimmingen waren er een aantal die liever door wilde gaan met een wat hoger tempo na wat een en weer overleg is het op een gegeven moment gesplits , dus hadden we twee groepen . En nog geen regen.

De eerste groep stond stil door een lekke band , groep twee ging op een gezamelijk tempo door met de gedachte dat 1 nummer 2 wel zou inhalen.Maar bij de contolepost bij het drielandenpunt hebben we daar nog even gewacht om te zien of de anderen er ook aankwamen.Maar na rijp beraad doorgegaan . En nog steeds geen regen.

Gestaag reden we door , we, Jan Hillebrand- Andre Kort- Herbert Swartz- Ron v. Nieuwenhuizen- en Leo Noordijk. Inmiddels waren Ab-Marco- en Tonny Vaes die in een eerder stadium ook nog bij ons waren zij hadden hun route aangepast naar hun inzicht. Na een stel gemene kuitbrekers en wat beklimmingen verder, nog geen hemelwater ,zelfs de zon kwam af en toe ons wat opwarmen want op een gegeven moment las ik 13 graden op een thermometer , 13 graden op 18 September.

Maar nog zagen we Tonny-Huib- Cok – Marcel en Tiny nergens ook bij de volgende stop nog geen mannen van ons , wij na wat eten en drinken toch dan maar weer verder.Gestaag ging het verder door , en zo als zo dikwijls de laatste loodjes , ho die laatste loodjes die hadden ze voor ons als toetje bewaart , maar dan wel een zuur toetje dat al ver over de datum was volgens ons , ik hoor zelfs iemand roepen , ik snap nog niet dat hij dat kon want je nagels krulde zowat op zo diep moest je ademhalen, maar die riep KOMT HIER DAN NOOIT EEN EIND AAN,SMERIGE POKKE BERG.Maar boven gekomen weer een blik van ik heb het toch gedaan en bovendien geen regen.

Langzaam maar zeker kwam het eind dan in zicht en ging het op moed , nog even vlak voor de finisch groepje verzameld en jawel het eind zie we op ons af komen.En ongelooflijk geen druppel regen gehad, of de weergoden ons niet goed gezind waren.

Ab, Marco, Kees, en Tijs waren inmiddels alweer richting huis gegaan zij waren reeds eerder binnen.

Na enige tijd komen Tiny – Cok-Tonny B.-Huib en Marcel ook binnen , het blijkt dat Tiny pech had met zijn buitenband en ook Tonny had de nodige lekken .Al met al hadden we 130 km op de teller en een hele mooie autoluwe route die ons een stukje door Duitsland en Belgie voerden.

Lekker een douche genomen en een paar blonde rakkers weer huiswaarts gekeerd , een geheel droge dag , en allen weer veilig thuis. Het was de laatste buiteneilandelijke rit van seizoen 2011.Zondag a.s. de laatste trainingsrit van het programma en s’middags de sluitingsparty in De Biet.

Jammer dat een aantal leden die eerder ook ingeschreven hadden moesten afhaken door verschillende omstandigheden.

Hopenlijk in grote getale aanwezig Zondag kunnen we verhalen ophalen en met elkaar een biertje drinken.

Fijne week en tot ziens.

Leo Noordijk

2 gedachten over “Wel gaan , buienradar raadplegen, plaatselijke meteo mailen.”

 1. Leo,
  Gaaf stukje geschreven.
  Ik vond het een hele belefenis en alles goed geregeld bedankt daarvoor.
  O ja jongens, vergeet de foto’s niet op de site van Mh2d.
  Tot zondag.
  Ron

 2. Hiermee verklaar ik dat Jan Hillebrand – Tini van Terheiden- Tonny Vaes – Marcel de Vlieger- Ad Hendrikse- Tonny Bruin – Cok Deerning – Huib Smits- Andre Kort- Ron v.Nieuwenhuizen –Herbert Swartz- Ab Heijboer – Cees Roggeband- Tijs Roggeband – Marco v.d. Velde en Leo Noordijk aan een heel mooie MH2D hebben deelgenomen.

  Eerlijkheidshalve moet ik er echter ook bij vermelden dat deelname pas tot stand kwam na het volgende email-verkeer:

  15-09-2011, 09:50 Mailtje van Leo aan Mh2d:

  Goedenmorgen heer/Mevr..

  Al jaren doen we mee aan Uw MH2D , inmiddels alvast een blik geworpen op Meteo Limburg, dat stemt ons niet vrolijk wat regen en nattigheid deert ons niet maar deze voorspellingen wijzen wel heel veel op nat weer.Wij moeten helemaal uit Zeeland komen en we rijden Zondag .
  Ik weet wel dat Uw het weer ook niet kunt voorspellen maar wat adviseert U evt. ons, er zijn wat onervaren rijders, om nu helemaal uit Zeeland te komen en halfweg te moeten afhaken vanwege het weer lijkt ons ook niet handig.
  De twijfel s groot zoals U wel kunt opmaken.

  Met vr.gr.

  Leo Noordijk

  15-09-2011, 01:45 Mailtje van Mh2d aan Leo:

  Beste Leo,

  Hier kan ik je echt niet in adviseren. Wat ik wel weet dat voorspellingen niet altijd uitkomen.
  En verder….. jullie zijn toch geen m…………. In het ergste geval worden jullie nat en wordt de fiets en jullie zelf vies. Koud zul je niet krijgen, daar zorgt het parcours wel voor. Nou dan spring je na afloop onder de douches en daarna kunnen jullie, onder het genot van een pilsje of een kop koffie, sterke verhalen uitwisselen hoe bar en boos het wel niet was. Ik heb natuurlijk zelf ook wel eens een hele dag in de regen gereden en dat soort ritten hebben toch een apart plekje in mijn fietshistorie.

  Ik zie jullie op zondag 19 september te St. Geertruid. Ongetwijfeld zijn jullie te herkennen als die keiharde Zeeuwen.

  Groet

  John Kusters

  P.S. Komt Johnny Hoogerland ook niet uit Zeeland?

  15-09-2011, 15:59 Mailtje van Leo aan Mh2d:

  Beste John,

  Ja , het is waar we zijn geen watjes , Luctor et Emergo , ik worstel en kom boven, Inderdaad Johnny Hoogerland komt uit Zeeland en nog meer mannen van Naam , hou je vast .

  Cees Priem
  Jan Raas
  Patrick Tolhoek
  Jo de Roo
  Theo Middelkamp
  Maarten Du Croo
  Cees Bal enz. enz.

  En nu de Limburgers Peter Winnen en dan ?

  Groeten

  Leo en tot zondag.

  19-09-2011, 22:32 Mailtje van Mh2d aan Leo:

  Hallo Leo,

  Enne, ……. nog geweest? Ik meen een stel “oude wijven” op een mountainbike edit racefiets gezien te hebben. Het is overigens de hele dag droog geweest.

  Peter Winnen en dan…..

  Frans Maessen
  Adje Wijnands
  Jo Maas
  Rob Ruygh
  Wout Poels
  Bart Brentjes
  en ook bij ons enz., enz.

  Groet

  John Kusters

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.