Wilbert Stadhouders

Wilbert
10 vragen aan 12 deelnemers van Alpenweek 2009

Wilbert Stadhouders

52  jaar, woont in Schuddebeurs , op de racefiets sinds 2008 , rijdt ca 5000 km per jaar.

1.Wat doe je in het dagelijks leven/ wat deed je voor je “prof”werd?
Ik ben sinds 1977 werkzaam in de financiele dienstverlening zowel bank- als verzekeringswezen. Sedert 1991 als ondernemer van Driekleur welk bedrijf ik in 2007 heb verkocht maar daar als toezichthouder en pensioenadviseur nog wel werkzaam ben.
Voorlopig kan ik me dus niet als “prof” kenschetsen maar inmiddels ben ik wel vrijdagmiddag vrij om te kunnen fietsen (of iets anders).

2.Heb je van jongs af aan gesport?
Neen, bij vlagen sinds militaire dienst. Wij zijn thuis niet met actieve sportbeoefening opgegroeid. Ik ben wat bewuster gaan sporten sinds mijn ondernemerschap als uitlaatklep en afwisseling voor drukke dagelijkse bezigheden. Wel heb ik al sinds mijn jeugd gefietst met racefiets maar op zeer bescheiden niveau en zeer onregelmatig.

3.Heb je een favoriete sportman/vrouw?  Zo, ja wie is dat?
Eigenlijk niet, ik heb voor elke sportvrouw of sportman respect die op eigen kracht op zijn of haar eigen niveau tot topprestaties probeert te komen.

4.Voor welke man of vrouw in onze maatschappij heb je bewondering/respect  vanwege zijn of haar verdiensten op maatschappelijk vlak?
Vooral respect voor de vele vrijwilligers die zich inzetten om onze maatschappij binnen verenigingsverband of anderszins belangeloos te dienen.  Ook voor mensen die onder moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld oorlogssituaties, zich met gevaar voor eigen  leven inzetten voor anderen. De innerlijke kracht die deze mensen kunnen opbrengen om eigen belang ondergeschikt te maken voor collectief belang, deze mensen verdienen het om onderscheiden te worden. Ook voor mensen die standvastig zijn tijdens moeilijke momenten en achteraf vaak gelijk blijken te hebben, mensen met visie en diepgang dus!

5.Waaraan of aan wie heb je je in het laatste  jaar het meest geërgerd?
Naarmate je ouder wordt, en mogelijk ook wijzer, erger je jezelf minder. Maar ik kan mijzelf ergeren aan het ontbreken van nuancering bij problemen die soms breeduit in de media worden gebracht. Met name de rol van politici die kritiekloos de media volgen vind ik schaamteloos. Wat dat betreft vind ik het niveau de laatste jaren van politici duidelijk achteruit gaan. Ook kan ik mij storen aan het ontbreken van gastvrijheid tegenover toeristen c.q. gasten. Vergelijk de gastvrijheid in Duitsland eens met die van Nederland of Frankrijk dan denken we misschien weer wat positiever over onze Oosterburen.

6.Let je op je voeding? ,Wat eet je het liefst?
Ja en Nee, ik let wel op hoeveelheden en niet te vette etenswaren. Je zult mij niet snel bij Macdonalds vinden en eerlijk gezegd erger ik mij wel een beetje aan te dikke mensen. Mijn motto is: eet niet meer dan je verbruikt! Wel kan ik me bezondigen aan pure chocola en snoep ik soms teveel.

7.Hoeveel tijd besteed je per week aan je fietshobby?
Te weinig!

8.Wat doe je als je in “ruste” bent?        Film, TV, Wandelen, of …………?
Kranten: NRC/PZC, Detectives (vooral Zweedse), Tuinieren, Met mijn geliefde leuke dingen doen zoals Musea bezoeken, verder ben ik geinteresseerd in de Nederlandse Geschiedenis en de lokale Zeeuwse Historie.

9.Heb je een favoriete vakantiebestemming/ Waar zou je graag nog eens heen gaan?
Sinds vorig jaar zijn wij in het gelukkige bezit van een prachtig motorjacht waar we graag op vakantie mee gaan en ook voor de toekomst aangeschaft. Met de caravan weg vinden we ook nog steeds leuk. Wintersport is niet aan ons besteed, wij zijn zomermensen.

10.Welke uitdaging, op de fiets of anderszins, hoop je nog eens te kunnen verwezenlijken?
Een paar weken met 2 of 4 of 6 man een hele lange fietstocht maken door Europa, een soort pelgrimstocht maar dan met een sportieve achtergrond zal ik maar zeggen. Ik hoop daar niet al te lang mee te wachten maar zal daar een maand onbetaald verlof voor moeten opnemen maar dat heb ik er wel voor over. Dus diegene die interesse heeft, hij meldde zich!

foto: Wilbert Stadhouders. Ook al op hoogstestage geweest.

Noordgouwe, 21 januari 2009

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.