Zierikzee-Menton, Verslag Dag 3

Verslag 3e etappe van Riemst naar Koenigsmacker.

Gisteren hebben we behoorlijk geleden door de bakken met regen die ons ten deel zijn gevallen. Cees roept met enige regelmaat dat “ wat we krijgen verdienen we” dus gezien het weerbeeld van vandaag, de 3e dag, hebben wij kennelijk weinig goeds verdiend. De ochtend komt de regen werkelijk met bakken uit de lucht en er staat een forse wind! Toch maar exact vertrekken voor een rit van 139,69 kilometer door voornamelijk Luxemburg en het eerste kleine stukje Noord Frankrijk. Welnu, zo’n slecht begin van een fietstocht staat mij niet in het geheugen gegrift. Ik voelde mij vanochtend al niet helemaal fris door wat buikklachten door de kou die ik gisteren op mijn buik heb geleden van de vele regen en het vooruitzicht van vandaag biedt weinig optimisme. Maar goed, we gaan ervoor en inmiddels zie ook al dat de sterkeren de zwakkeren beschermen, maar klimmen zul je toch zelf moeten doen. De rit gaat door het prachtige Luxemburg waarbij met name het Ourdal en Mullerdal indruk maken door de natuurlijke schoonheid. Ondanks het barre weer probeer ik wanneer het kan toch wat om mij heen te kijken om de fraaie omgeving op te nemen, eigenlijk is dat soms best gevaarlijk omdat de volle aandacht op de weg nodig is. Gelukkig is het wegdek over het algemeen erg goed en kun je goed merken dat je in een rijk land bent, een heel verschil met België!

Supermooie pauze plek, overdekt en uit de wind

Zo rond 11.15 uur is de eerste pauze door Marcel gepland en die heeft daar een leuk plekje voor bedacht onder een soort koepel naast een katholieke kerk. Daar loopt net de dienst uit en de pastoor gaat nog met 2 misdienaars op ziekenbezoek. Even bekruipt mij de neiging zijn zegen voor een verdere behouden tocht te vragen maar hou het bij de gedachte. Dan gaat het verder in de stromende regen en zo rond 13.00 lijkt het wat droger te worden en minder bedreigend. Tijdens de 2e pauze rond 14.00 uur komt er zelfs een zonnetje door en trekken we snel het nodige uit om even te laten drogen, dit keer op een busstationplek met overdekte schuilplaats.

Ook Cees zijn gezicht is veelzeggend

Dan gaat het weer verder voor het laatste traject naar Koenigsmacker voor de laatste 40 kilometer en verlaten we langzaam het helling karakter van Luxemburg voor het glooiend karakter van Noord Frankrijk. Uiteindelijk komen we rond 16.30 uur aan bij ons hotel, veel eenvoudiger dan ons laatste maar ook goed. Ook hier staat de was weer na het eten klaar.

Als algemeen coördinator open ik elke avond de tafel met na- en voorbespreking, aangevuld door Cees. De sfeer is tot nu toe uitstekend, ondanks de slechte weersomstandigheden.

Groeten uit Noord Frankrijk en de karavaan trekt verder!

Dreigende wolken die ons de hele dag het leven zuur maakte (op de foto: Ab, Jan, Wilbert en Harro)
Leo Braber in de stromende regen
 

Verslag 3e etappe van Riemst naar Koenigsmacker.

Gisteren hebben we behoorlijk geleden door de bakken met regen die ons ten deel zijn gevallen. Cees roept met enige regelmaat dat “ wat we krijgen verdienen we” dus gezien het weerbeeld van vandaag, de 3e dag, hebben wij kennelijk weinig goeds verdiend. De ochtend komt de regen werkelijk met bakken uit de lucht en er staat een forse wind! Toch maar exact vertrekken voor een rit van 139,69 kilometer door voornamelijk Luxemburg en het eerste kleine stukje Noord Frankrijk. Welnu, zo’n slecht begin van een fietstocht staat mij niet in het geheugen gegrift. Ik voelde mij vanochtend al niet helemaal fris door wat buikklachten door de kou die ik gisteren op mijn buik heb geleden van de vele regen en het vooruitzicht van vandaag biedt weinig optimisme. Maar goed, we gaan ervoor en inmiddels zie ook al dat de sterkeren de zwakkeren beschermen, maar klimmen zul je toch zelf moeten doen. De rit gaat door het prachtige Luxemburg waarbij met name het Ourdal en Mullerdal indruk maken door de natuurlijke schoonheid. Ondanks het barre weer probeer ik wanneer het kan toch wat om mij heen te kijken om de fraaie omgeving op te nemen, eigenlijk is dat soms best gevaarlijk omdat de volle aandacht op de weg nodig is. Gelukkig is het wegdek over het algemeen erg goed en kun je goed merken dat je in een rijk land bent, een heel verschil met België! Zo rond 11.15 uur is de eerste pauze door Marcel gepland en die heeft daar een leuk plekje voor bedacht onder een soort koepel naast een katholieke kerk. Daar loopt net de dienst uit en de pastoor gaat nog met 2 misdienaars op ziekenbezoek. Even bekruipt mij de neiging zijn zegen voor een verdere behouden tocht te vragen maar hou het bij de gedachte. Dan gaat het verder in de stromende regen en zo rond 13.00 lijkt het wat droger te worden en minder bedreigend. Tijdens de 2e pauze rond 14.00 uur komt er zelfs een zonnetje door en trekken we snel het nodige uit om even te laten drogen, dit keer op een busstationplek met overdekte schuilplaats.

Dan gaat het weer verder voor het laatste traject naar Koenigsmacker voor de laatste 40 kilometer en verlaten we langzaam het helling karakter van Luxemburg voor het glooiend karakter van Noord Frankrijk. Uiteindelijk komen we rond 16.30 uur aan bij ons hotel, veel eenvoudiger dan ons laatste maar ook goed. Ook hier staat de was weer na het eten klaar.

Als algemeen coördinator open ik elke avond de tafel met na- en voorbespreking, aangevuld door Cees. De sfeer is tot nu toe uitstekend, ondanks de slechte weersomstandigheden.

 

Groeten uit Noord Frankrijk en de karavaan trekt verder!

12 gedachten over “Zierikzee-Menton, Verslag Dag 3”

 1. Lieve pa en andere helden,

  Goed te horen dat jullie de goede moed er in houden ondanks het slechte weer. Fijn elke dag een bericht van jullie te lezen. Ik ben verschrikkelijk trots, fantastisch!

  Een kleine opsteker: ‘pijn is voor even, een overwinning voor altijd’

  Alle sterkte en wijsheid op de weg gewenst!

  Dikke kus en groeten,

  Michiel Stadhouders

 2. ongelofelijk wat is dit afzien. 2e pinksterdag hebben we met 9 mensen uit renesse, waaronder leo braber en jan flach, de 11-stedentocht gefietst 240 km en ook veel regen gehad. Leo had het toen zo koud dat zijn koffie uit het bekertje trilde, Als ik hem nu zo zie in regenpak lijkt het me nog meer afzien. Het is te hopen dat het snel de rit “naar de zon” wordt.
  super trouwens dat jullie fietskleding steeds wordt gewassen in de hotels.
  sterkte mannen op naar de volgende dag, slaap lekker en droom van ……………

 3. Lees jullie verhalen gretig als een spannend jongensboek. Het leuke van die boeken is dat ze altijd een happy end hebben.

  Cees, als ik die foto’s zie, dan krijg ik flash backs.

  Bedenk dat jullie de zon tegemoet rijden.
  Herbert

 4. Mannen,

  Wat een barre omstandigheden ,lees dat de regen met bakken neerkomt, maar je weet na regen ……………… juist en dat komt . Houd moed , want moed is eigenlijk hetzelde als doodsbang zijn, moed betekent dat je bang bent , maar toch doorgaat en dat doen jullie.

  Het gaat jullie goed.

  leo noordijk

 5. Hey Mannen,

  Wat een prachtige ervaring wordt dit, is dit tot nu toe al!! Geweldig om te lezen dat jullie een eigen zonnetje mee hebben genomen om dit slechte weer te trotseren. Blijf vooral genieten!!

  Succes toegewenst!!

  Groeten,

  Jeroen Babijn

 6. Lieve pa, broer en anderen ‘echte’ mannen,
  Als niet-sportief persoon vraag ik mijzelf af, al voor deze uitdaging voor jullie begon, wat daar leuk aan zou zijn….hele dagen fietsen, pijn in de kont, kuiten, lichaam.

  Nu ik jullie foto’s zie en verhalen lees over stromende regen, nauwelijks zicht op omgeving, NU snap ik pas waar het om gaat: broederschap en jezelf overtreffen! Nou, ik denk dat jullie dat allen al hebben gedaan. Wat een prestatie, nu al! Jullie kunnen extra trots op elkaar en op jezelf zijn wanneer de finish is bereikt!

  Na regen komt zon, dus geniet straks van de dagen dat het allemaal mee gaat vallen nu jullie de zwaarste proef al hebben doorstaan.

  Liefs, Dorin Heijboer

 7. ik denk aan jou pap!!!! super veel succes komende dagen voor de hele groep!!!!

  trots trots trots!!!

  Liefs! Alex

 8. Lieve Ab en Harro en andere dappere mannen.

  Ja ook dat kan gebeuren regen, wind, kou, maar zoals andere ook al zeggen na re ko zo.
  Dit stond op ons mooie mozaieke tuinpad gemaakt door onze opa.

  Wat leuk om zo mee te kunnen leven en alle lieve, mooie reacties van het thuisfront. Ik krijg er
  tranen van in mijn ogen.

  Ik wens iedereen behouden tochten en ondanks afzien genieten tot dat je een ons weegt.

  Liefs Ada Heijboer.

 9. Lieve Frank en de rest van z’n peleton!!!

  Hopelijk lukt mijn reactie op deze barre,maar uitdagende stoere tocht!!Na een telefoontje met Dorin (Alexandra en Marcella zijn druk met werk en studie!!!!Spannend omdat het over een nieuwe baan en afstuderen gaat!!!!!!!!!!!!!!!,dus ik val ze nu even niet lastig!)
  ,hoop ik dat m’n reactie aankomt!!!

  Natuurlijk leef ik op afstand mee!!Wat een weer,maar wat een doorzetters zijn jullie!Waarschijnlijk zijn jullie wat voorzichtiger i.v.m. de regen én kijken jullie wat naar de natuur om te genieten…., en Frank :BIJ ELKAAR BLIJVEN!!!!!

  Tot nu toe gaat ie goed!!!!
  Ik vind het super wat jullie doen!!!!
  Dikke KUS vanuit Shake the Wallet!!!!En geniet ervan!!

  Franny

 10. Erg leuk om elke dag een verslag te lezen!
  Petje af voor iedereen en we hopen op beter weer voor jullie!
  Groetjes,
  Kevin, Owen en Monique

 11. Jongens, jongens, het zit jullie qua weer niet echt mee.
  Ik duim iedere dag samen met de kids op betere omstandigheden voor jullie.
  Ze (Wessel en Dimm) hebben voor dat doel dan ook een paar kaarsjes aangestoken voor jullie allemaal en voor papa Alex in het bijzonder!
  Via de site, mail en bel/sms blijven we gelukkig een beetje op de hoogte wat jullie zoal uitspoken en doormaken.
  In gedachten zijn we er dus echt wel bij.

  Blijf smeren opdat de billekes niet verder stuk gaan heren 😉 en zoals jullie weten; De tour win je in bed!! Dus op tijd erin en gezond en fris weer op zou ik willen zeggen.

  Het thuisfront vinkt ondertussen de dagen af…Jullie ogen op de bergen gericht?
  Succes; keep up the good mood and the strong legs!
  KANJERS!!

  Groetjes van Reza,Wessel en Dimm.
  XxXx Voor Alex.

 12. Broer Leo en fietsers, bikkels! Wat een weer, het weekend zou beter worden. Wij duimen voor jullie voor de weg je tegemoet, wind in de rug, af en toe zonneschijn op je gezicht en regen op de velden, zo net een beetje naast jullie….
  Hartelijke groet, ook namens je familie en je hoogbejaarde moedertje Leo,
  Jan en Ina

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.