Zierikzee-Menton, Verslag Dag 5

Wat een heerlijkheid: de weersvoorspellingen zijn uitgekomen! Eindelijk begint het een beetje op een rit naar de zon te lijken. Op een paar kleine spettertjes na is het de hele dag droog gebleven en dat niet alleen, de zon kwam er af en toe flink door en de temperatuur liep op tot boven de 25 graden.

Vertrek vanuit Luneville

De dag begon met een geweldig ontbijt in Hotel Les Pages in Luneville: verse jus d’orange,heerlijk vers brood en croissants zodat iedereen zichtbaar voldaan op zijn fiets kon stappen. Bij de een ging dat merkbaar soepeler dan bij de ander maar dat kun je verwachten na zoveel dagen nattigheid. Het kostte enige moeite het stadje te verlaten maar uiteindelijk gingen we toch vlot op weg door een prachtig golvend landschap voor een vrij korte etappe richting de Elzas. Helaas kreeg schrijver dezes tijdens de rit last van buikkrampen waardoor hij enkele malen het struweel moest opzoeken en waardoor zijn tot dan toe uitstekende conditie toch wel een flinke achteruitgang(!) kreeg te verwerken. De eerste 40 kilometers verliepen erg vlot op een lekke voorband voor mijzelf na,het was waarschijnlijk mijn dag niet. Marcel stond ons in een klein plaatsje op te wachten voor de koffiestop bij een bushalte dus we zaten weer lekker beschut. Nu liet zich duidelijk merken dat de mannen al meerdere dagen zonder vrouw op stap zijn want een bepaald niet onaantrekkelijke Française  stond in haar Peugeootje ook bij de halte te wachten hetgeen sommigen,ik zal geen namen noemen, deed veronderstellen dat zij daar op haar minnaar stond te wachten voor een geheim rendez-vous. Toen na 25 minuten gewoon de bus met haar schattige dochtertje arriveerde bleek maar weer eens dat een vooroordeel niet altijd het juiste oordeel is.

Gegroepeerd onderweg

Tot aan de lunch op een mooie stek aan een watertje valt er eigenlijk weinig te melden maar daarna ging het eventjes goed fout: op de een of andere manier wist Ab zijn derailleur dusdanig te maltraiteren dat er een boutje van een moertje van een nippeltje afbrak(althans ,zo heb ik het begrepen) waar de heren techneuten ruim een half uur aan hebben staan hannesen. Uiteindelijk werd de reservefiets van Wilbert tevoorschijn gehaald die daarmee meteen ook zijn waarde dubbel en dwars heeft bewezen. Inmiddels kan ik u vers van de pers via Ab mededelen dat er een oplossing is voor het probleem met zijn derailleurwieltje: een behulpzame fransman heeft het benodigde boutje afgestaan en wij kunnen morgen weer op de originele fietsen verder!

De twee fietsen van Stadhouders

Na deze niet geplande stop zijn we de eerste echte col van deze tocht opgereden, de Col de Mandray. Jan Flach kreeg het hier zelfs zo warm dat hij zijn helm afdeed tijdens de klim. Leo en Frans maakten hier een titanengevecht van waar ik mij vanwege voornoemde darmproblemen niet echt in kon mengen. Ik heb begrepen dat Frans met een neuslengte gewonnen heeft ,iedereen die hem een beetje kent zal dat niet verbazen. Alex was erg trots op het behalen van zijn eerste Col totdat Cees hem weer bij de les bracht door te zeggen dat er nog 51 zouden volgen…..

Na een prachtige afdaling zetten Alex en Frank zich op kop van het peloton voor het laatste stuk,de voet van de Col de la Schlucht tot het hotel in Le Valtin. Met een kleine voorsprong kwamen zij aan bij dit prachtig gelegen gasthuis waar het welverdiende biertje voortreffelijk smaakte. We liggen nu met drie man op een kamer dus dat wordt vannacht misschien afzien want het schijnt dat Adri geweldig kan snurken. En rust is toch wel erg belangrijk tijdens deze monstertocht. Overigens was het erg opvallend dat deze keer maar erg weinig mannen de moeite namen om hun fiets te onderhouden,alleen Alex,Frans,Jan en ikzelf met de geweldige assistentie van Marcel zetten hun glimmend gepoetste fiets tussen het vuile spul in de kelder.

Als ik nu naar buiten kijk op het terras zie ik de mannen onderuitgezakt de belangrijke zaken van het leven bespreken en filosoferen over de zin en onzin van alles met uitzicht over een weids dal, wat wil een mens nog meer.

Uw verslaggever , Frank van der Vliet

p.s. mocht u zich ongerust maken: het gaat alweer veel beter met mij en mijn ingewanden.

Speciaal voor Reza: fotootje van Alex

19 gedachten over “Zierikzee-Menton, Verslag Dag 5”

 1. Lieve papa en andere mannen,

  Wat fijn dat het weer beter is geworden en het eindelijk droog blijft!
  Heel veel succes met de verdere tocht en we denken aan jullie!

  DIkke kus voor jou pap!

 2. Super dat eindelijk de zon achter de wolken vandaan komt en dat zwager/broer Leo goed bergop kan dat weten we, maar wat de medefietsers nog niet weten is dat het net een diesel is, eenmaal op stoom is hij niet meer te houden. Ik verwacht hem dus bij eerste drie voor de bergprijs. Maar wat zie ik nu op de foto’s, foei, allen lid van onze mooie tourclub maar de eenheid is er na 5 dagen al uit. Steeds meer mensen met andere shirts en broek dan die mooie roodwitblauwe met de kering erop. Dat kan niet he :-), laat zien dat je uit het zeeuwse komt.
  Jullie de bergen in, wij houden zondag hier een vlakke etappe met onze ronde van Flakkee.
  we zullen jullie daar erg bij missen en zullen zeker aan jullie denken / over jullie praten / en stiekem wat jaloers zijn dat we zo’n mooi avontuur moeten missen.
  groet vanuit het schouwse Renesse. (hier scheen vandaag ook de zon)
  Het ga jullie morgen weer goed en bedankt voor die schitterende verslagen met foto’s

 3. Mannen,

  Gelukkig, dit begint er een beetje op te lijken, La Douce France. Ben een beetje jaloers, Col de La Schlucht, was daar 2 maanden geleden, jullie moeten vandaag echt genoten hebben. Houden zo.

  Ben trots op jullie,
  Herbert

 4. Ab, koop de volgende tour toch maar een Pinarello, even doorsparen.

  Liefs

 5. Lieve Frank en peletongenieters!!-genoten…

  Norah had ook last van poeperij,maar had rozebottels gegeten!!!DOE dat NIET!!!!!
  Ik krijg de indruk dat jullie meer gaan genieten,het WEL zwaar HEBBEN!!!
  Dus:Gaan met die banaan en blijven klimmen,voorzichtig dalen en ‘t wordt wel wat deze 15 dagen!!!
  liefs uit Schuddebuers voor iedereen
  dikke kus
  Franny
  en vooral jullie verzorger/bijrijder enz. enz verdient een pluim enX

 6. Mannen ,

  Regen is jullie niet bespaard gebleven , maar op naar het zonnige zuiden , Als ik jullie verslagen lees dan kriebelt het wel bij mij , zeker de “strijd” met Frans en Leo doet dan e.e.a. los maken bij mij . Wel toevallig weer een Leo maakt deze naam wat los bij Frans ??
  Ook Marcel, jullie kwartiermeester is een schot in de roos met zijn ervaring moet dit voor allen een uitkomst zijn .
  Lees met gretigheid jullie verhalen , heel leuk , dat het jullie in elk opzicht goed mag gaan en volg jullie iedere dag.

  Carpe Diem.

  Leo Noordijk

 7. Hé mannen,
  Ik lees iedere dag met veel plezier het verslag. Heel leuk voor de thuisblijvers, dus ook met het schrijven niet verzwakken.
  Ik hoop dat het weer jullie nu verder wel mee zit, dat verdienen jullie in ieder geval wel na zo’n natte start. Veel sterkte en doorzettingsvermogen gewenst met de “paar” klimmetjes die nog volgen.

  Toon

 8. Mannen,elke morgen kijk ik weer uit naar de prachtige verslagen die jullie waaar jullie ons van laten genieten.het goed om te lezen dat het zo goed gaat.Goede reis en tot lezens,Marco

 9. Gelukkig is de zon nu ook echt gaan schijnen. Wat een verademing moet dat voor jullie zijn. Fijn om te lezen dat het jullie goed gaat, zo gaat ie beter alweer een kilometer van mijn banden afgesleten!!!

  Goede reis!!!

  Jeroen

 10. Lieve pap!

  Wat een mooi verslag en natuurlijk weer met veel humor! Zo weet ik in ieder geval dat het goed met je gaat.
  Gisteren hebben mam, ik en Alex heerlijk gegeten in Utrecht en we missen je wel hoor.
  Heel veel succes en ik blijf jou en de rest van het peloton volgen via deze site! Go,Go,Go!!!

  Sportieve groet en een dikke kus voor jou en de mannen!

  Je oudste dochter Marcella

  p.s: YOU RULE!

 11. Hallo Frank,
  Zo super kanjer, we hebben net de verslagen zitten lezen.Fantastische prestatie.We hopen dat de billen niet al te veel pijn gaan doen en dat het bij de billen blijft!!We wensen jou en je makkers veel fietsplezier met mooi weer en blijven je volgen. Succes Henk en Lisette.

 12. Ik ben de enige die niet jaloers is, had de moraal niet gehad om dit te volbrengen met dat regenachtige weer.Lees jullie verslagen met ingehouden adem van de hoest.Ga vanmiddag maar eenpartijtje biljarten om de zinnen te verzetten.Veel plezier daar allemaal en eindelijk eens een mooie foto van Alex ,ik durfde er haast zelf niet om te vragen hahahah.

 13. “”Nu liet zich duidelijk merken dat de mannen al meerdere dagen zonder vrouw op stap zijn want een bepaald niet onaantrekkelijke Française stond in haar Peugeootje ook bij de halte te wachten hetgeen sommigen,ik zal geen namen noemen, deed veronderstellen dat zij daar op haar minnaar stond te wachten voor een geheim rendez-vous.””

  Had je nu maar wat beter je best gedaan in franse les he Harro??! 😛

 14. Leuk verslag Frank!

  Enne Marcel; THANX FOR THAT PICTURE 😉 !!!

  Groetjes van Reza

 15. @ Alex;HUH!!??? JÍJ aan de poets??!!
  Wat moet dat carbon ros van je trots op je zijn hihi. (Geintje schat, dat weet je wel 😉 )

  XxXx

 16. Leuke verslagen! Het weer en het parkoers worden beter zo te lezen. Meer hoogtemeters. Col de la Schlucht: heb daar een paar jaar terug in een hotelletje gezeten. Hotel La Collette of zo. Jullie hebben deze vast en zeker gepasseerd. Een houten chalet langs de weg bijna boven op de col. Maar zoals Cees al zegt: er komen er nog een paar…. Ik lees ook dat de gel en energiedrank bij Frank al begint te werken. Zei ik toch 🙂 En dat zometeen met 3 man op 1 kamer. Zal wel een concert worden van snurken en…..
  Suc6 maar weer!

 17. Beste mannen, als ik deze schitterende en tot de verbeelding sprekende verhalen lees, gaan mijn gedachten 4 jaar terug tijdens onze fietstocht naar Santiago. Wat geweldig dat jullie dit kunnen en mogen meemaken. Ik hoop stilletjes dat jullie dit nog eens een keer gaan herhalen.

  Geniet er van en have a lot of fun!!
  ook groetjes van jose en van haar een dikke kus voor Leo.

 18. Eindelijk beter weer zo te lezen!
  Mooi verhaal over die Française, een oordeel is snel geveld.
  Ome Leo en anderen,succes met de klimmen en zadelpijn.
  Om je op te vrolijken het regent hier de hele dag dus geniet van de franse zon!
  Succes van Jürgen .Jenny en kids.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.