Zierikzee-Menton, Verslag Dag 7

Verslag 7e etappe L’ Isle sur le Doubs _ Chaux Neuve 25 juni 2011, door Leo Braber

In Hotel ‘ Beaucoup Caduc ‘ was het gisteravond nog lang onrustig met Harro, die door z’n bed zakte, Wilbert, die het douchewater z’n kamer in zag stromen, Cees en Frank, die opgesloten zaten en Jan en Leo, die hun kamerdeur niet van slot kregen. Omdat ‘ Beaucoup Caduc ‘ geen ontbijt kon aanbieden, hebben vanmorgen 12 uitgehongerde RTC leden de plaatselijke boulanger geplunderd.

Na de fietsen in het plaatselijke kanaal bij een sluis gedoucht  te hebben, begon rit 7 met fraai weer, een verademing na de geseling van de stortregens van gisteren. Wegkapitein Cees stuurde z’n mannen rond 9 uur op stap na iedereen zijn vaderlijke zegen gegeven te hebben.

Op 35 km in Pierrefontain Les Varans (departement de Doubs) wacht Marcel met zijn T.N. ons op bij l’ Eglise voor de koffie met pain raisins, we zien elke keer met genoegen uit naar Marcel, die als een volleerde soigneur ons in alle noden voorziet. Overigens ligt hij als een echte paparazzi regelmatig in een hinderlaag om de gespierde kuiten van sommigen onzer in het vizier te krijgen.

De groep is weer op weg na een enerverende nacht

Na 40 km heeft Jan een lekke band, waar later, na reparatie, een bobbel  Jan doet twijfelen aan zijn fysieke conditie, maar dit blijkt niet aan het ventje te liggen, maar aan het materiaal.

Bij het plaatsje Lots stoppen om te genieten van een oude brug over een riviertje, waar het dorpje tegen de bergwand gekleefd ligt. Dit is een Ville Fleuri, zoals er zoveel in Frankrijk ziet. Dorpen mogen dit predicaat dragen, als men aandacht besteed aan bloemperken, bloembakken met de mooiste kleuren. Zouden ze in Frankrijk geen vandalisme kennen…….?

Lods

We fietsen door prachtige landschappen van de Doubs overgaand in de Jura. Glooiend , dalen, klimmen, gemengde bossen met loof-en naaldhout.

Buigende majestueuze Essenbomen, wuivende Geitenbaarden, les Vaches qui rirent, een ruigpoot Buizerd beloert de fieters.

Na 90 km in Levier de Truc Noir van Marcel voor de lunch, met een weldadigheid en spijzen en dranken, hetgeen Cees doet opmerken, dat hij het niet aangevr…. Kan krijgen.

Kopje soep tijdens de lunch, wel zo lekker

Nog 15 km voor het eindpunt van vandaag stijgen we naar 1100m en dalen vervolgens naar Chaux-Neuve op 1000m , alwaar een fraai berghotelletje in de Haut-Jura ons verwacht. Voordat iedereen onder de douche springt, worden de fietsen vertroeteld en daarna een lokaal biertje uit de Jura.

Het was nog lang gezellig in de Jura, de kameraadschap, het lot heeft ons verbonden en heeft een speciale verbondenheid teweeg gebracht.

Het was een mooie dag…..

10 gedachten over “Zierikzee-Menton, Verslag Dag 7”

 1. Mannen,
  Ik lees helemaal niets over regen deze dag. Krijgen jullie nu eindelijk wat jullie verdienen?
  Het is jullie in ieder geval wel gegund.
  Sterkte verder met jullie helse tocht, ik blijf het volgen.

  Toon

 2. Leo, een leuk verslag met mooie foto’s en voor allen nog veel sterkte gedurende het vervolg van de tocht met veel fietsplezier.

 3. Het wordt een verslaving, voor het slapen gaan nog even op de site kijken of er nieuws is.
  slaap lekker en goede rit morgen

 4. hee broer, ik zie wat bekends, een shirt van Braber, mooi hoor. Fijn dat jullie vandaag eindelijk mooi weer hadden, dat hadden wij ook, je zussies met je meissie lekker aan de high tea, alleen waren wij wat minder sportief, met de auto naar nieuwerkerk en daar alleen maar zittten en snoepen, en jullie maar fietsen, maar goed onderscheid moet er wezen. Heel veel succes verder met de tocht en hopenlijk blijven de weergoden jullie gunstig gezind,
  hartelijke groeten,
  je zussie Lia (en ook van Frans)

 5. Goeiemorgen mannen,

  Wat een leuke verslagen, er schuilt blijkbaar een razende reporter in elk van jullie.
  Zo vol humor, leuke weetjes en anekdotes, het leest heerlijk weg.
  En zo te lezen is er een mooie ‘bond of brothers’ aant ontstaan, da’s helemaal mooi!
  Hopelijk zijn de weergoden jullie vandaag eveneens goedgezind zodat het genieten van de omgeving des te makkelijker zal lukken. (en de etappe an sich ook natuurlijk!)
  En zijn alle ingewanden bij een ieder weer tot rust gemaand?

  @ Harro, sterkte met je knie jongen!! Beterschap.

  @ Alex, iedere nacht slapen de jongens in je shirts hoor! En de stickertjes van de ‘hoeveel-nachtjes-tot-papa-weer-thuis-komt’ lijst worden ijverig geplakt.

  @ Marcel, je foto’s maken de verslagen mooi en compleet voor onze beeldvorming in het winderige/waaierige Zeeland!

  Groetjes Reza.

 6. Aan allen die hen volgen let op! vanavond rond half 8 is er met onze mannen verbinding met radio Schouwen-Duiveland.

 7. Mannen,het is elke morgen weer een feest om de verslagen te lezen.Als ik dit lees krijg ik zin om zo met jullie een etappe mee te rijden.Hou vol en geniet van de tocht.We blijven het volgen.Groet Marco

 8. Met bewondering lees ik dagelijks jullie humorvolle verslagen. Wat een afzien. Ik heb ook weleens in de binnenlanden van Portugal gestaan met onweer. Verzopen katten waren we.
  Frans, ik zie je we weer bij de bakker, want een bolus zal je nu node missen.Mannen zet door en veel fietsplezier.

  Jan de Jonge.

 9. Beste oom Leo en de andere fietsers,

  Leuk om de verhalen te lezen en jullie zo te kunnen volgen.

  Veel succes tijdens de rest van de tocht!

  Groeten,

  Wessel

 10. Bonjours Amis,

  Vanuit eeen winderig en met regen omgeven schouwen-duiveland volg ik jullie iedere dag en ik moet zeggen het is leuk om het te volgen , iedere keer weer een andere verslaggever maakt het allemaal wat kleurrijk. Lees dat Harro wat problemen heeft hopenlijk kan hij weer snel bij jullie aanwezig zijn.
  Heb nog niets gelezen van de twee dienders zijn ze een beetje stilletjes en zijn ze bezig met jullie te observeren . De eerste week zit er op hopenlijk mogen de rest van de dagen de weergoden U allen goedgezind zijn , wat een ontlading zal het worden als jullie Menton binnen rijden , maar zover is het nog niet , eerst de resterende kilometers wegtrappen.Marcel zal daar met zijn ervaring en kennis jullie daar doorheen helpen.

  Er zijn er velen die jullie volgen ik hoor zo links en rechts die de verhalen lezen en dit erg leuk vinden, dus weet dat er veel aandacht voor jullie is.

  Groeten en dat het jullie goed mag gaan.

  Leo Noordijk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.