Zierikzee-Menton, Verslag Dag 9

Etappe 9: Lancrans-Notre Dame de Bellecombe, Door Jan Flach

Gisteren zagen we boeren grasmaaien: voorteken van goed weer? Op Internet zagen we een bevestiging.

We begonnen dus welgemoed. Bovendien waren we uitgerust door het verblijf in een uitstekend hotel, aan wat Cees noemde de zwaarste 6 daagse uit onze fietscarrière. We voelden ons hele ‘cyclistes’: andere gasten in het hotel verplaatsen zich per Porsche of met fiets met elektrische ondersteuning.

Het begin van de dag is op zichzelf een verhaal apart: waar de fietsen de avond te voren al zijn schoongemaakt, worden ze opnieuw geïnspecteerd, sommige opnieuw gepoetst, er wordt teflon-spray gespoten en er wordt heel serieus naar remblokjes gekeken. Jullie snappen; een tijdrovende bezigheid.

De etappe van vandaag: het begin vond ik erg zwaar door het voortdurend (sterk) stijgen en dalen in een overigens schitterend landschap dat je langzaam aan zag veranderen. Jura ging over in Alpengebied. Na ongeveer 45km was er koffie. Jullie weten inmiddels dat Marcel een meester is in het vinden van bijzondere plekken om koffie te drinken. We belandden nu aan de oever van een meertje (Cruxelles).

De pauze bij het meertje van Cruxelles

Het vervolg van de rit was fantastisch: we reden door een bergkloof, langs een riviertje dat heftig kolkte (Le Nom), over een langzaam stijgende weg richting La Clusaz. Daarentegen was de rest naar de Col des Aravis een ware beproeving: het was dermate zwaar dat kijken naar het Mont-Blanc massief me nauwelijks lukte. Ook het laatste stuk naar ND de Bellecombe was zodanig dat iedereen het wel genoeg vond voor vandaag. Bovendien moesten we de verjaardag van Alex nog vieren. Zijn stoel was vanmorgen tijdens het ontbijt wel versierd maar van zijn verjaardag hebben we verder niets gemerkt. Harro en Marcel hebben gepoogd hem tijdens de rit toe te juichen.

Aankomst in St. Jean de Sixt

Bij een verslag door mij, verwachten jullie ongetwijfeld een evaluatie van de medische situatie van alle groepsleden. Ik kan jullie verzekeren dat iedereen de beproeving van de eerste dagen goed heeft doorstaan: er heeft niemand koorts gekregen. Ik hou natuurlijk onze leider Cees goed in de gaten. Er zijn hier en daar was pijntjes bij diversen. Alleen de pijn van Harro is zodanig zwaar dat hij even niet mee fietst. Inmiddels ontpopt hij zich als fotograaf: hangend uit de auto schiet hij nu plaatjes. Zo te zien krijgt hij er steeds meer zin in.

Jan Flach in de afdaling

Naast het fietsen is het een gezellige boel. Ik had de illusie ook nog wat te kunnen lezen maar dat lukt niet. Wat ik wel ga lezen vanavond is de beschrijving van een fietstocht de l’Iséran op, we doen daar morgen een stuk van. Deze dag was zwaar. Ik zal morgen proberen gedoseerd te fietsen want dan krijgen we 3000 hoogtemeters voor onze kiezen.

De start van de slotklim vanuit Flumet
Ab en Wilbert in de slotklim

l’Iséran

7 gedachten over “Zierikzee-Menton, Verslag Dag 9”

 1. Mannen, om in schaatstermen te spreken:’it giet oan’ . Nu gaat t gebeuren! Heel veel respect van een zeer onbekwame klimmer! Geniet van de komende dagen want het einde van de rit is dichterbij dan jullie nu denken: geniet van ieder moment! Dit vergeten jullie je hele leven niet meer.
  Super verhalen, super sentiment, super groep!

  Groeten uit zierikzee,

 2. Broer Leo en peleton, we zitten achter de pc, we lezen en kijken de prachtige foto’s, wat een kilometers en wat een hoogtes, wat knap van jullie. En voor wie even zich laat reizen: veel wijze mensen zeggen dat het niet om het doel, maar om de reis gaat…Dus Leo en allemaal wees ook voorzichtig. Voor ons is het ook heel mooi om zo een beetje mee te leven en in gedachten een beetje mee te reizen.

 3. op het filmpje is prachtig het landschap te zien en wat me opvalt is de wind die je harder hoort waaien dan ik had verwacht. ook goed te zien hoe stijl het al is. oei dat wordt wat morgen met al die hoogtemeters. welnu ik ga meer eens naar bed want nog 10 uur dan begint onze vlakke etappe door Flakkee.

 4. Hallo kampioenen!!!!

  Ik sta ervan te kijken wat jullie daar allemaal uitspoken echt knap gewoon. Vroeger ging ik met mijn vader ook fietsen in de bergen dus ik weet hoe zwaar het kan zijn. Het enige verschil is dat wij toen niet 2 weken achter elkaar gingen fietsen.
  De verslagen en de foto’s zijn heel vermakelijk. Ik denk dat de foto’s alleen nog maar mooier worden want jullie gaan als maar hoger en hoger.
  Heren geniet ervan spaar jullie krachten op de goede momenten zodat jullie elke top zullen bedwingen.
  Heel veel succes KANJERS.

  Groetjes Niels Lodewijk.

 5. Met grote bewondering volgen wij jullie fietsetappes door dat bergachtige land. Jullie zijn al ee
  N flink stuk op pad. Tove wil dit ook graag fietsen maar dan wel met fiets met ondersteuning! Neem wel af en toe wat rust zou ik zeggen. Jullie zijn geen machines al zou je dat soms willen. Jammer dat Harro even wat geblesseerd is. Hij maakt wel prachtige foto’s. Veel succes bij de volgende etappes. Met hartelijke groeten et bon courage, Tove en Jan Geluk

 6. Gelukkig kan je nog wel hard rennen Har, zo op het filmpje te zien en je humor is er ook niet minder om.
  Welterusten en morgen gezond weer op. (de fiets).

  Liefs X

 7. Hé Jan
  Je houdt je ploegggenoten toch een beetje in de gaten kwa blessures en zo!!Heb je eindelijk een fietsvakantie…………….ben je toch nog aan het werk!!!!!!Voor ons in Zeeland wel een geruststelling!!!
  Jouw prestatie en de rest van het peloton/peleton (de meningen verschillen i.v.m. de spelling…) van het FIETSEN moet je het hebben.
  Geniet ervan!!Nog 4 pittige dagen…….da’s te doen toch…….
  Jullie zijn over de helft!
  Heet he,heet he……..!
  plompie in ,plompie uit…….

  liefs van uit Schuddebeurs
  Fraaaany (vooral voor Frank,verschil moet er zijn)
  Marcel:beaucoup de l eau!!!!!!!!!!!!voor iedereen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.