Over ons

Op deze pagina vindt U algemene informatie over onze Toerclub.
Wij hopen U met deze  informatie een goede indruk te geven over de mogelijkheden die onze vereniging biedt.

Bestuur     Presentatie     Contact     Commissies

Doel van de RTC Schouwen-Duiveland

Onze vereniging is opgericht op 22 september 1978 en is aangesloten bij de NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie.  Onze vereniging stelt zich ten doel om het Toerfietsen, het gehele jaar door, en het Mountainbiken in de winterperiode, in een goede sfeer te bevorderen en te stimuleren. Daartoe worden fietstochten in binnenland en buitenland georganiseerd en vinder er andere, veelal fiets gerelateerde, gezamenlijke activiteiten plaats.


Toerclub- en trainingsritten

De trainingsritten gedurende het zomerseizoen (maart tot oktober) op zondag of gedurende de week overdag  starten vanaf Haamstede-dorp bij de kerk,  of vanaf Zierikzee sportpark den Hogen Blok aan de Lange Blokweg. Vanuit beide plaatsen wordt een eigen programma gereden. Ingelaste trainingsritten op zaterdag of gedurende de week worden tijdig via de website of e-mail bekendgemaakt. Vanuit Zierikzee zullen ook na september op zondagmorgen  trainingsritten worden gereden zolang daarvoor voldoende animo is.
Gedurende de zomertijd, vanaf eind maart tot half september, vinden ook trainingsritten op woensdag avond plaats. In Zierikzee vanaf Busstation om 18.45 uur, bij voldoende belangstelling ook vanaf Haamstede echter dan met de mountainbike en wel Irene Hoeve Lageweg 18, 4328 RT Burgh-Haamstede. Route en afstand worden dan bepaald door een van de aanwezige toerleiders.

De RTC Schouwen-Duiveland streeft ernaar om verdeeld over het zomerseizoen elke 2- of 3 weken een Toerclubrit te rijden. Veelal met voor- en achterrijders , maar ook vrije toertochten georganiseerd door andere verenigingen. Tijdens deze activiteiten is het dragen van een helm verplicht. Het dragen van clubkleding bij trainingsritten wordt op prijs gesteld en bij de toerclubritten is dat verplicht.

Voor nadere gegevens omtrent tijden en bijzonderheden  kunt U de Toerkalender raadplegen.

M.t.b. ritten

Na het zomerseizoen wordt in oktober gestart met het Mountainbike programma. Wekelijks wordt gestart vanuit Burgh-Haamstede (bij AH) voor een rit over strand of door de Domaniale bossen . Daarnaast zijn er van december tot eind februari  een aantal toertochten voor Mountainbikers, dat kunnen zelf georganiseerde ritten zijn of ritten bij een andere vereniging.

Aanmelden als lid

Lid worden

 

Clubkleding

Het nieuwe clubtenue zal in het voorjaar van 2017 in gebruik genomen.
De clubkleding is te bestellen middels  het kledingbestelformulier op onze pagina voor leden