Zierikzee – Menton

RTC Zierikzee - Menton

Wat is ‘RTC Zierikzee – Menton’?

*** RTC Zierikzee-Menton is een meerdaagse fietstocht voor leden van RTC Schouwen- Duiveland.

*** Het is de langste en grootste uitdaging tot nu toe uit de geschiedenis van de Rijwiel en ToerClub Schouwen-Duiveland.

*** De route loopt vanaf de Nieuwe Haven te Zierikzee naar de haven van Menton aan de Middellandse Zee in Zuid-Frankrijk.

*** Het is een absoluut unieke fietstocht door Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk want nooit eerder werd de route naar het zuiden in deze vorm verreden.

*** Een team van 12 wielrenners gaat een afstand van ruim 1720km en meer dan 23000 hoogtemeters naar Menton overbruggen in 14 dagelijkse etappes.

*** De overnachtingen vinden plaats in hotels langs de route.

*** De tocht wordt begeleid door één “ploegleider/verzorger” in een door hem gereden volgauto/bus.

 

In 2011 zo’n grote tocht met vele organisatorische arbeid die er bij komt kijken!

Wat is de gedachte erachter?

*** In twee woorden omschreven;  de uitdaging,  het avontuur.

*** In de jaren nadat de RTC Schouwen-Duiveland is opgericht waren een weekendje Veluwe, Vlaanderen, Limburg en zelfs een keertje een weekend Engeland de smaakmakers van een zomerseizoen.

*** In de laatste 10 jaar is een groot deel van onze leden wat minder “bedaagd” en wat meer “avontuurlijk” geworden. Bijvoorbeeld een groepje ATB-ers dat jaarlijks een weekje Oostenrijk of Frankrijk doet en wat te denken van de Alpenweken die vanaf 2003 tot en met 2010 jaarlijks met succes plaatsvonden.

*** De club juicht de (vernieuwende) initiatieven, die er bij de leden leven, van harte toe en probeert in die vraag naar meer of anders de mogelijkheden te bieden om die gezamenlijk tot uitvoer te kunnen brengen.

 

Hoe is deze tocht tot stand gekomen?

*** Tijdens de Alpenweek van 2009 werd gesproken over een interviewtje met één van de leden die had geopperd dat hij nog wel eens van Zierikzee naar Zuid-Frankrijk wilde fietsen.
En dan wel over alle mogelijke cols op die route; van de Ardennen tot en met de Alpen.

*** Het bleek dat die wens om een dergelijke tocht te maken bij meerdere clubleden leefde.

*** Er volgde een inventarisatie om de belangstelling te peilen en om te meten of die mogelijke deelnemers de tocht mede zouden willen organiseren.

*** Met als resultaat de huidige organisatie.

Klik met linker muisknop op het plaatje Voor de dagelijkse verslagen van de tocht