Felbegeerde TdMB trui

Nadat ik op 12 december 2012 op deze site kenbaar maakte dat mijn grootste uitdaging in 2013 de Tour du Mont Blanc zou worden heb ik niet stilgezeten. In de voorbereiding op deze monstertocht wilde ik niets aan het toeval overlaten. Vanaf de 2e februari week ben ik daarom begonnen met de uitvoering van mijn trainingsarbeid. Dat heeft geleid tot  bijna 280 uren op de fiets (doelstelling was 300) en bijna 40000 hoogtemeters. In de vakantieperiode in Frankrijk reed ik meer dan 2000 km en zat ik ca 92 uren op de fiets (met ca 32000 hoogtemeters) Het enige minpuntje voor mij is het feit dat ik de voorgenomen tocht van ca 250km in de Alpen heb moeten laten schieten De omstandigheden op grotere hoogte waren van dien aard dat het mijns inziens ongezond geweest zou zijn die inspanning toen te moeten doen. Ik kan slecht tegen koude en de 5 beklimmingen (en afdalingen) die ik dan voor de kiezen zou hebben gekregen zouden, met amper 5 graden bovenin en in de afdalingen, zeer slecht voor mijn gezondheid zijn geweest. Bovendien ontving ik berichten die zeiden dat de Col de la Bonette  nog niet eens sneeuwvrij was.

Binnenkort is het zover, op 21 juli zal blijken of ik de tocht kan volbrengen en de te verdienen trui en finisher shirt thuis kan brengen. 194 anderen waaronder Frank v.d. Vliet gaan het met mij proberen.

Na mijn terugkeer van vakantie heb ik van diverse clubleden de vraag gekregen hoe het met mijn plannen ten aanzien van de TdMB stond. Voor degenen die het interessant vinden om mijn wel en wee te volgen verwijs ik naar de link  http://communities.zeelandnet.nl/clo

Vanaf februari geef op die site aan hoe ik me heb voorbereid. Omdat  ik me kan voorstellen dat niet iedereen daar belangstelling voor heeft, heb ik dat bewust nooit via de RTC site gedaan. Echter vanwege de vragen en de succeswensen die ik recent kreeg wil  ik via de RTC site alsnog het inkijkje in mijn Tour de Mont Blanc “verhaal” tot nu toe geven.

Als je meer wilt weten van de rit, het parcours, het programma, het reglement en de inschrijvers (inscription) klik dan op onderstaande link.

http://www.sportcommunication.info/letourdumontblanc/index2.php

Bedankt voor jullie belangstelling en wensen, mogelijk gaan ze me helpen in de moeilijke momenten die ongetwijfeld zullen komen gedurende de tocht.

 

2 gedachten over “Felbegeerde TdMB trui”

  1. Cees ik hoor en lees graag van je avonturen.
    Veel succes bij deze uitdaging,

  2. Beste Cees en Frank,

    Succes met jullie monstertocht, in ieder geval kun je niet zeggen dat jullie niet getraind hebben! Nu maar hopen dat de weersomstandigheden enigszins gunstig zijn, niet te koud en niet te warm. Fietsen in de bergen blijft een aparte ervaring en omstandigheden kunnen snel omslaan zoals ook wij de laatste dagen van onze tocht door Frankrijk hebben ervaren.

    Kom heelhuids en gezond terug, ben benieuwd naar jullie verhalen straks, nogmaals succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.