Wim Evertse 1946-2016

Fietsen was voor Wim een levensbehoefte. Toch was het niet de sport van z’n prille jeugd, want van zijn 12 tot zijn 16e levensjaar kon hij in het voetballen z’n energie kwijt. Daarna ontdekte hij pas de racefiets en hoe. Een actieve periode in de wielersport leverde in 12 jaar 44 overwinningen op en in totaal zo’n 170 podiumplaatsen. Zijn wielercarriere eindigde op 25 jarige leeftijd. Hij vond een maatschappelijke loopbaan van groter belang. Toch bleef hij niet onopgemerkt in de Sportwereld. Vanaf 1978 tot en met 1983 was hij consul van de KNWU en ook nog eens enkele jaren districtsbestuurder van de Zeeuwse bondsafdeling. Toen de RTC Schouwen Duiveland de klassieker Luik Bastenaken Luik ontdekte, een tocht die Wim vele jaren achtereen zou rijden, nam hij talentvolle Schouwse jongeren onder zijn hoede om die in de betreffende wielerklassieker ervaring te laten opdoen. Terug in Zierikzee na een Thoolse periode werd hij voorzitter van de Stichting Wielersport Zierikzee. maakte deel uit van de werkgroep Sportverkiezing en verleende ook nog hand- en spandiensten bij het opzetten van een mtb-competitie voor de Zeeuwse jeugd, bij de organisatie van de Ronde van Nieuwerkerk en was vrijwilliger bij de STZ (Stichting Triathlon Zierikzee).
In de 80-er jaren trad hij ook nog eens toe tot het bestuur van de ZOC, de Zierikzeese ondernemerscommissie.
Nadat hij eens, na een mountainbike wedstrijd in de Boswachterij Westenschouwen, Bart Brentjes had geïnterviewd voor Radio Schouwen-Duiveland, ‘rolde’ hij ook voor een aantal jaren in dat vak. Intussen werd de winkel in de Korte Nobelstraat steeds belangrijker voor hem, eerst als hobby naast het werk, maar later werd samen met zoon Rick en schoonzoon Raymond uitgebreid tot een veelzijdiger bedrijf; Evertse Sport.
Vanaf die periode vonden vele klanten de weg naar dat bedrijf. Ook de RTC Schouwen-Duiveland profiteerde daar van mee, want een potentiële koper werd bij Evertse Sport door Wim nadrukkelijk gewezen op de voordelen die een club de hobbyfietser kon bieden. Dat heeft de RTC meerdere leden opgeleverd. En dat waren trouwens niet de enige voordeeltjes voor onze club.
De inzet van Wim bij evenementen en de nijvere werkzaamheden voor tal van organisaties leverden hem erkenning op; hij kreeg namelijk een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.
Na een lange periode van een langzaam verslechterende gezondheid is die veelzijdige wim-rtc-memorialman van ons heengegaan. Een man die tot het laatste moment optimistisch bleef. Een trotse sportieve strijder die tot het eind blijk gaf over een grote wil en veel veerkracht te beschikken

Thea, kinderen, kleinkinderen veel sterkte toegewenst

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.