Alpenweek

Vanwege trage wifi op de camping heb ik er na de eerste dag vanaf gezien om elke avonde een verslagje te maken.Daarom nu na thuiskomst een totaalverslag van deze wederom zeer geslaagde week. Zoals reeds vermeld was zondag de start met een tochtje via Sauze du Lac over de Col de Pontis welke de meeste van ons nog sterk in het geheugen zal liggen. Er werd dagelijks vanaf de camping om 9 uur vertrokken, behalve tijdens de verplaatsing met de auto op donderdag naar Barcelonette. Tijdens de dagelijkse gezellige nazit op zondagavond werd Cees nog even in het zonnetje gezet.Na 10 jaar Alpenweek te hebben georganiseerd wilden de organisatoren van deze week een blijvend stukje RTC in Baratier achterlaten. Daarom mocht Cees op het stukje grasveld waar dagellijks door de groep wordt geborreld en nagepraat zijn eigen straatnaambord onthullen het “Cees Lodewijkplein”.  Maandag: Vertrokken vanuit Baratier via de prachtige zuidoever van de Durance richting Guillestre. Hier begon de klim van 27 km naar de top van de Col de Vars op een hoogte van 2109 m. Frank koos hier voor z’n eigen klim naar Risoul 1850. De Vars is een goed lopende klim met enkele steile stukken van 11 a 12% zoals b.v. in het dorp Vars. Bovengekomen werd er onder het genot van een colaatje op iedereen gewacht alvorens af te dalen naar het halverwege gelegen dorp Vars waar, zonder Wim en Peter werd gelunched. Deze waren tijdens de klim hier al gestopt voor een colaatje en hadden de terugreis al aanvaard. Na het verorberen van de goedgevulde regionale lunchgerechten  werd via dezelfde mooie zuidkant van de Duranca teruggereden naar Baratier. Dinsdag hebben we omdat enkele dames samen met ons onderweg wilden lunchen de rit naar Pre de Mme Carle gereden. een rit die tot L’Argentiere wel mooi is maar het spectaculaire begint dan pas. vooral de laatste 6 km vanaf Ailefroide is beestachtig met stijgingen bocht na bocht van 14 – 15%. Aangekomen bij het prachtige gebied van Pre de Mme Carle wachten de dames Helma – Joke – Tiny – Marja en Ada op ons om samen te genieten van een heerlijke lunch in de prachtige natuur.  Na hier zo’n 2 uur verpoosd te hebben werd door de groep via dezelfde weg de terugreis aanvaard. Enkelen van ons gingen hier nog een prachtige bergwandeling maken.Woensdag was het weer tijd voor onze traditionele klimtijdrit naar Les Orres. Afstand 14,2 km, gem stijging 7%. Er werd, geluisterd naar de voorgesprekken van de vorige avond, veel verwacht van de 2 jonge honden in ons gezelschap. Deze verwachting maakten zij dan ook waar gezien de tijden hieronder. (Voor diegene die in geinteresseerd is)

Naam Tijd/min
Michiel Stadhouders 52.00
Harro Heijboer 52.18
Frank van der Vliet 54.46
Cees Lodewijk 56.58
Ab Heijboer 58.25
Frans Dieleman 58.59
Huug Winfield 59.20
Huib Smits 61.27
Wim Evertse 66.40
Wilbert Stadhouders 69.36
Jan Flach 70.36
Hans van Elzelingen 70.36
Peter Kloet 71.05

Deze dag werd zoals gewoonlijk afgesloten met een heerlijke lunch in het restaurant van de camping.

Donderdag: 8 uur verplaatsing met de auto naar Barcelonette. Hiervandaan werd gezamelijk begonnen aan de klim naar Col de Cayolle 27 km lang naar een hoogte van 2316 mtr. De eerste 18 km werd afgelegd in rustig tempo met de komplete groep door de schitterende natuur van Gorges du Bachelard. Wanneer we echter ca. 9 km voor de top over de brug het bos indraaien gaat een ieder op eigen tempo omhoog. Onderweg diverse malen vergezeld van het fluiten van de bergmarmotten welke zich af en toe ook laten bewonderen. Op de top aangekomen bleek de refuge waar we gehoopt hadden te lunchen gesloten.  Dan maar zonder lunch de schitterende en lange afdaling naar Barcelonette aangevangen waar we op het stadsplein een goed restaurant vonden met heerlijke gerechten uit de regio. Hierna werd voldaan de terugreis per auto naar Baratier gremaakt.  Op vrijdag werd er alleen, omdat enkele lieden graag s’middags al wilden gaan opbreken, een ochtendrit ingelast. Via Embrun werd er aan de noordzijde van het meer geklommen door Puy Sanieres omhoog naar Les Rousses, gezamelijk werd afgedaald richting Chorges en over de N94 naar Savines le Lac gereden. Sommigen gingen hier nog de klim naar Sauze du Lac en St Jean doen en andere gingen direct via de N94 richting Baratier.

Voordat we s’-avonds deze mooie week afsloten met een gezamelijk diner met de gehele groep in het restaurant van de camping, werden we nog toegesproken door Franchoise Bellot (eigenaresse van de camping) en getrakteerd op een drankje bij het zwembad.

Zo kwam er alweer een einde aan deze mooie week en ging een ieder s’-zaterdags zijns weegs.

One thought to “Alpenweek”

  1. Goed verslag Ab met mooie foto’s, laten we hopen dat we volgend jaar weer met een stevige RTC afvaardiging het glas kunnen heffen op het Cees Lodewijkplein!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.