Gran Canaria april 2013

Fiets training in de bergen onder mooi zomer weer kan uitstekend op het Spaanse eiland Gran Canaria.

Maar als verwent mountainbiker gaat natuurlijk mijn eigen bike mee. Temeer om dat ik zaterdag 6 april de Open MTB marathon van Gran Canaria ga rijden. En een wedstrijd rijden gaat nu eenmaal beter op je eigen fiets.

Maandag 1 april komen we aan een week voor de wedstrijd om aan de toch veel hogere temperatuur daar te wennen.

In de eerste week parkoers verkennen samen met Bert v/d Kaap die was er al een paar dagen eerder gekomen om ook de marathon daar te rijden. Bert v/d Kaap 46 jaar heeft als amateur wielrenner veel wedstrijden gereden maar rijd nu hoofdzakelijk nog de mountainbike marathon wedstrijden. Meestal plannen we het zo dat we op de zelfde tijd op Gran Canaria zijn en gaan dan regelmatig met de mountainbike de bergen in.

Nu weet ik in het zuiden van het eiland net zo goed de weg als op Schouwen-Duiveland dus we hebben ook een paar wandelpaadjes geprobeerd om die met de mountainbike te rijden maar na vaak te moeten lopen zijn we snel weer naar het parkoers van de marathon gegaan.

De week vooraf staat ook in teken van rusten voor de wedstrijd dus heerlijk een paar dagen naar het strand.

De wedstrijd is voor mij perfect verlopen wilde binnen 6 uur over de finish komen en zie mijn tijd 5 uur en 56 minuten. En nog een podium plaats ook ik was 3e bij de masters 60 jaar dus dat kan maar twee plaatsen beter. Opdracht voor volgend jaar. Op overall lijst sta ik op 69 best goed, dit blijk als later de uitslag binnen is. Van de 300 die zijn gestart op de 85 km staan er 74 geregistreerd op de uitslagen lijst. Velen zijn er uitgevallen of buiten de tijd of hebben onderweg een andere afstand gekozen.

Na de wedstrijd eerst een paar dagen rusten. Fietsen in de loop van die week is minder wel nog één dag van 4 uurtjes en één dag van 7 uurtjes de bergen maar meer rusten. (rust is ook training) En op maandag 15 april weer naar huis.

 

Mijn verslag van de wedstrijd met enkele foto’s is terug te lezen op www.johanmtb.nl

 

One thought to “Gran Canaria april 2013”

  1. Gefeliciteerd Johan, Mooi verslag en een mooie prestatie. Zo te zien heb je het naar je zin gehad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.