Hans Broeders Toertocht 2022

RTC ON TOUR

Op zondag 21 augustus had de toercommissie van de RTC de traditionele Hans Broeders tocht georganiseerd.
Een insider vertelde dat Hans een markante secretaris van de club was, die ons helaas veel te vroeg ontvallen is.
Om zijn naam in ere te houden wordt jaarlijks een tocht gereden naar zijn geboortegrond, het mooie ‘eiland’ Voorne-Putten.

De inschrijvingen kwamen dit keer wat schoorvoetend binnen, maar uiteindelijk meldden zich toch 22 man – excuus 20 mannen en 2 vrouwen – aan de voet van de Brouwersdam.
Bijna iedereen was keurig in het fraaie RTC-shirt gehuld.
Binnenkort kun je trouwens weer kleding bestellen, dan geldt geen enkel excuus meer…

Om 8.30 uur klonk het spreekwoordelijke startschot, maar we waren nog niet koud op weg of er was al een klein mankement.
Met vereende krachten werd het euvel aan de crank opgelost en konden we onze weg vervolgen.
Na de Brouwersdam koersten we door de duinen van Ouddorp, langs de illustere vuurtoren.

Zo pikten we gelijk wat hoogtemeters mee. Aangezien we eerst wind mee houden zat het tempo er lekker in, onder aanvoering van toerleider Kees Ihrman en Leo Lemson. Zo waren we snel Goeree overgestoken en arriveerden op Voorne-Putten. De kustweg langs Rockanje en Oostvoorne blijft een genot om te fietsen en er was dan ook geen wanklank te horen.

Na wat draaien en keren in het historische stadje Brielle, arriveerden we bij ‘Chez Andre”. Hier werden we door de club getrakteerd op koffie met appelgebak. Het stevige taartje smaakte heerlijk en legde een goede bodem voor het vervolg; Leo Noordijk dacht dat ie in Noordgouwe wel half gezakt zou zijn!

Na deze aangename onderbreking begon het echte werk. De wind wakkerde wel een beetje aan en blies vol in het gezicht vanaf Spike City. Gelukkig waren er meerdere knechten bereid tot het nodige kopwerk en werd achter in de gelederen gesloten gehouden door enkele ervaren stoempers. Via het prachtige, kilometerslange fietspad langs het Spui werd Hellevoetsluis bereikt en kregen we Flakkee weer in zicht. Eenmaal op de Brouwersdam voelden we de finish naderen en werden de laatste krachten aangesproken. Met een gesloten peloton werd na 120 kilometer de denkbeeldige eindstreep gepasseerd.

Dankzij het mooie weer, een gezellige groep en de goede organisatie kunnen we spreken van een geslaagde dag. We hebben zelfs nauwelijks verwensingen van andere verkeersdeelnemers naar onze hoofden gehad, is ook wel eens lekker…

Leon Roos

   

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.