Servais Knaven tocht

Servais Knaven tocht

 

Vanmorgen vroeg uit de veren, vandaag gaan we de Servais Knaven tocht rijden . Het beloofd een mooie dag te worden. Prachtig weer en een mooie omgeving om te fietsen. Hopelijk ook een goede opkomst, daar twijfelde ik niet aan, het is weer eens een ander rondje en het weer is goed. Niets bleek minder waar. Ik stond te wachten op de Grevelingen dam om zo aan te sluiten bij de rtc’ers die vanuit Zierikzee zouden vertrekken. Tot mijn schrik zag ik maar 3 auto’s . dat konden dus hooguit 6 misschien 7 fanatiekelingen zijn. En inderdaad bij aankomst in Etten-Leur bleken er slechts 6 rtc’ers te zijn. 4 leden van de toercommissie en 2 leden. Omkleden inschrijven en starten. We zaten om 08:45 uur op de fiets. En wat een prachtige omgeving door de bossen, langs waters door gezellige Brabantse dorpjes en alles even gemoedelijk. Een goed uitgepeilde tocht. We hadden een gezellig groepje en met zijn zessen elkaar netjes afgelost met op kop rijden(er stond toch nog wel een aardig windje) De gehele rit heb ik me toch wel afgevraagd wat kan nou de reden zijn dat er zo weinig animo is vanuit de leden van RTC. Een club met ruim 120 leden.  Misschien te vroeg vertrekken? Maar de meesten willen toch ook weer op tijd thuis zijn?? Te ver weg? Kleine 65 km rijden en we waren er, dus dat kan mijns inziens toch ook niet de reden zijn. De inschrijfkosten dan? Maar ook voor een rtc tocht hier op het eiland betaal je 5 euro, dus nee dat kan het toch ook niet zijn. De toercommissie heeft bij het maken van de kalender het nodige werk gehad en vrije tijd ingestoken, we hebben geprobeerd er een gevarieerd programma van te maken voor ieders wat wils.  En zo heb ik me tijdens de tocht toch dus afgevraagd WAT IS NU DE REDEN VAN DEZE TRIESTE OPKOMST. Ik kon nog veel meer vragen/redenen bedenken maar wilde uiteraard GENIETEN van deze mooie tocht, die super georganiseerd was in een prachtige omgeving. Na 100 km waren we weer terug in Etten-Leur waar een pasta maaltijd voor ons klaar stond. We hebben in de zon nog genoten van een heerlijk drankje en zijn daarna richting huis gegaan. In de auto terug naar huis,( ik was rond 14:00 uur thuis), bedacht ik me nog dat ook deze tijd van thuiskomt toch geen bezwaar kan zijn, want met de aangepaste vertrektijd met een trainingsrit en met zulk mooi weer als vanmorgen wordt er toch ook gauw 80 km gereden met misschien wel een koffie stop.

 

Uiteraard is de toercommissie benieuwd naar DE REDEN van de bedroevende  opkomst, graag jullie reactie, advies, tips onder dit bericht. We staan er voor open. En kunnen we dit meenemen voor het volgend seizoen.

 

 

De toercommissie

2 gedachten over “Servais Knaven tocht”

  1. Ik vind dat we de volgende toertochten maar uit het programma moeten halen, ik geloof dat ik er niet veel meer energie in moet steken. Ik ben hier wel klaar mee.
    Want dit is niet de eerste keer dat de opkomst slecht is, ik kan mijn tijd dan beter besteden aan iets anders.

    Groet jan.

  2. Had tocht in m’n agenda genoteerd om mee te gaan. Helaas moest taxirijden.
    Adri

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.