Uitdagende MTB-tocht

Na de Snerttocht van 5 februari weer een uitdagende MTB-tocht van onze toerclub op zondag 26 februari
Met de Snerttocht reden we met 11 man in de sneeuw met een temperatuur van -7o heuveltje op heuveltje af, nu een tamelijk vlakke tocht, maar door de afstand en tempo niet minder zwaar. Onder leiding van onze gids Jan Boot vertrokken we even 9.30 uur met 16 renners waarvan 1 dame, naar De Punt om van daar het hele strand tussen de Pijlerdam en de Brouwersdam te fietsen. Slechts enkelen konden de overgang van het verharde pad door het mulle zand naar de hardere laagwaterlijn halen. Een kwestie van op tijd schakelen en versnellen, aldus de routiniers onder onze renners. Door het extreem lage water en de achterliggende vorstperiode was het goed te fietsen. Inspannend en altijd mooi om over het strand te fietsen. Een lichte tegenwind en af en toe door het mulle zand in de openingen van de stroombrekers vergden de nodige energie. Op de drooggevallen platen konden we in de verte de zeehonden zien liggen.
Na het strand gingen we langs het Koepeltje en langs het Grevelingenmeer richting de jachthaven van Scharendijke. Het klimmetje bij het Koepeltje was voor velen net iets te zwaar om het fietsend te halen. De doornstruiken aan de zijkant beletten je om van het pad af te wijken. Een mooi stukje langs het Grevelingenmeer was het vervolg. Daarna koos Jan voor de hobbeldijk aan de andere kant van de Jachthaven. Ik had vroeger andere gedachten bij een bobbeldiek. Maar ja je wil toch Mountainbiken (of niet soms).
Ik dacht even we gaan het hele eiland rond, maar toch niet. Langs Looperskapelle gingen we bij de waterloop weer van de weg om via de grindweg langs dit watertje van zo’n 7 km richting Serooskerke te fietsen. Het gebied van De Schelphoek was de volgende uitdaging om onze beentjes te testen, eerst het stukje natuurgebied, toen de dijk en via het grindpad weer terug naar het bos en door het bos. Het laatste stuk ging over de verharde weg aan de binnenkant van de inlage van de Plompetoren. Met gemiddeld 30 km/uur op de teller fietsen we terug naar ons vertrekpunt Restaurant De Molenberg. Daar werd de tocht passend afgesloten met een warme chocolademelk met slagroom, een donkere trappiste met grenadine of een Berenburger aangevuld met lekkere snacks van het Restaurant. Een compliment voor de enige dame in het gezelschap, die het op het strand even moeilijk had, maar op het laatste stuk moeiteloos meerijd met gemiddeld 30 km/uur.
Voor de liefhebbers hierbij de link van Garmin, zoals we de tocht gereden hebben:
http://connect.garmin.com/activity/152969860
En …. een compliment voor de gids Jan Boot en voor de organisatie.
Groet,
Marcel Schiettekatte

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.