VERSLAG OLIEBOLLENTOCHT 2022

Zaterdag 31 december organiseerde de toercommissie van de RTC haar jaarlijkse oliebollentocht.
Deze rit is traditioneel de best bezochte van het jaar, maar de beroerde weersvoorspellingen gooiden wat roet in het eten.

Toch togen nog 18 bikkels naar Het Wapen van Zeeland in Renesse, alwaar eigenaar en RTC-lid Ludo Vlaander ons ontving met een bakkie koffie en heerlijke appeltaart.
Na deze welkome opwarming togen we onverschrokken naar buiten, maar met de regen viel het eigenlijk best mee.
“De meeste druppels vallen ernaast” en “slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”, zo relativeerden enkele diehards het gemiezer.
Bovendien was het met 15 graden zeker niet koud te noemen.

ATB-specialist Johan Hendrikse – geen groot liefhebber van het ‘kromme stuur’ – had een zeer gevarieerde route had samengesteld.
Na het centrum van Renesse uitgereden te zijn, kwamen we via allerlei verborgen gravelpaadjes in het duingebied van de Westhoek terecht.
Langs de Noordzee was een serieuze klim van 10% in het parcours, maar alle doorgewinterde RTC-ers kwamen natuurlijk fietsend boven.
In het bos van Westenschouwen werden een paar uitstapjes van het bospad gemaakt, om onze offroad kwaliteiten te testen.

De meesten ging dat goed af, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de racefietsers met gravelbandjes hier toch wel in het nadeel waren.
Een enkele valpartij was het gevolg, gelukkig zonder schade. Na deze uitdaging konden we op het beton en asfalt even bijkomen, maar wie gedacht had dat daarmee de zware koek op was, kwam bedrogen uit.
Johan dirigeerde ons na Burgh-Haamstede een zeiknat natuurgebied in.
De overvloedige regenval van de afgelopen dagen had het pad, zo dat dat er al was, veranderd in een modderpoel.
Ploegend door het slik baanden we ons een weg naar de finish in Renesse.

Na 37 pittige, maar wel prachtige kilometers kwam het eindsignaal als geroepen.
Binnen in het drukbezochte eetcafé trakteerde Ludo ons op enkele welverdiende versnaperingen.
Of hij de oliebollen zelf gebakken had blijft een geheim, maar ze gingen erin als koek! Toastend op een mooi 2023 werd het afgelopen seizoen afgesloten.

Hierbij werd nog even stilgestaan bij enkele leden die op dit moment niet in staat zijn om te fietsen, maar we hopen dat ze gauw weer van de partij zijn in het enthousiaste RTC-peloton.

One thought to “VERSLAG OLIEBOLLENTOCHT 2022”

  1. Wat een leuk verhaal over een onvergetelijke dag. Ik was 1 van de racefietsers die het in het mulle zand moeilijk had, twee keer gevallen maar zonder lichamelijke problemen. Bij thuiskomst de fiets schoongemaakt, kwam ik er achter dat het zadel doormidden gebroken was. Bij deze de mensen die deze dag geregeld hebben bedankt. Zit met een brede glimlach terug te kijken naar de rit in het mooie Zeeland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.