Tiny van Terheijden

10 Vragen aan 12 deelnemers van Alpenweek 2009

Tiny van Terheijden  
56 jaar, woont in  Steenbergen , op de racefiets sinds  januari 2008 , rijdt ca  8000km per jaar.

1.Wat doe je in het dagelijks leven/ wat deed je voor je “prof”werd?
Ik werk voor de Gemeente Steenbergen als beheerder van de Milieustraat nu alweer 10 jaar, op mijn 16e jaar ben ik als kraanmachinist gaan werken in de wegenbouw tot ik in 1976 bij de gem. Bergen op Zoom ben gaan werken als chauffeur op een huisvuilauto na 8 jaar ben ik als compacktor machinist op de stortplaats gaan werken waarna ik in 1990 bij de Regionale milieudienst ben gaan werken waar ik nauw samenwerkte met politie en O.M. door reorganisatie ben ik daarna overgestapt naar Steenbergen in mijn huidige job. Ik hoop dit nog een jaar of 5 vol te houden waarna ik hoop te kunnen gaan genieten van mijn vervroegd pensioen.

2.Heb je van jongs af aan gesport?
 Ja eigenlijk wel, op mijn 17e heb ik enkele koersjes bij de wilde bond gereden wat eigenlijk goed ging. Ik heb toen op mijn 18e een licentie bij de knwu aangevraagd als amateur, maar ik kwam er snel achter dat de kleine rondjes rond de kerk niets voor mij waren en ben toen in Belgie gaan koersen in de wat grotere ronden. Dit ging mij beter af een 4e plaats in de klassieker Jean Pierre Monsere was mijn kortste uitslag verder met regelmaat een klein prijsje ik was geen hoogvlieger.
Na vier jaar gestopt ivm verhuizing en ander werk te weinig tijd om te trainen, later ben ik gaan hard lopen bij Diomedon te Steenbergen ik heb vele halve en hele marathons gelopen. We hadden een goed team en via een trainer werkten we 2x per jaar een schema af voor een marathontijd van net boven de 3 uur.  Op de halve 1 uur 26 en 40 min op de 10 km. Tot ik de laatste jaren grote blessures kreeg en daardoor afscheid moest nemen van de loopsport.
Dus dit jaar weer een racefiets aangeschaft omdat ik de sport zo gewoon ben dat het een leefstijl voor mij is geworden.                                                                                        

3.Heb je een favoriete sportman/vrouw?  Zo, ja wie is dat?
Ik heb bewondering voor tijdrijders zoals wijlen Bert Oosterbosch en de Kneet en de raleighploeg hoe ze al de ploegentijdritten wonnen.

4.Voor welke man of vrouw in onze maatschappij heb je bewondering/respect  vanwege zijn of haar verdiensten op maatschappelijk vlak?
 Een moeilijke vraag, ik kijk liever naar de gewone man of vrouw van mijn generatie die vroeger niet allen de gelegenheid hadden of kregen om te kunnen doorleren en die daarna toch door hard te werken iets konden bereiken in de maatschapij.

5.Waaraan of aan wie heb je je in het laatste  jaar het meest geërgerd?
Aan de mensen die de maatschappij veel leed berokkenen bv in de financiele wereld worden vele duizenden mensen onder valse voorwendsels rendementen voorgespiegeld waarna men met het ingelegde geld er vandoor gaat en mensen berooid achterlaat.

6.Let je op je voeding? ,Wat eet je het liefst?
Ik heb last van een te hoog cholesterol waardoor ik op vet moet letten verder let ik een beetje op mijn gewicht omdat ik me niet lekker voel als ik te dik zou zijn.

7.Hoeveel tijd besteed je per week aan je fietshobby?
Ja als ik naar dit seizoen kijk toch wel veel, ik wil toch wel 120 km per week  in de winter zoals nu trainen en in de zomer is dat regelmatig het dubbele.

8.Wat doe je als je in “ruste” bent? Film, TV, Wandelen, of …………?
Mijn 2e hobby is fotograferen, ik heb in de loop van de jaren dat ook uitgebreid zo doe ik af en toe een opdrachtje en ga ik graag de natuur in voor het fotograferen  van wild e.d  voor het overige ben ik met mijn vrouw Wies graag in zeeland op de camping .  

9.Heb je een favoriete vakantiebestemming/ Waar zou je graag nog eens heen gaan?
 Ja wij gaan al 30 jaar naar Frankrijk, waarvan de meeste keren naar de kust in het zuidoosten het gebied rond de middellandse zee.
Maar de laatste jaren ook wel in het binnenland, zo hebben we 2x een rondreis door Frankrijk gemaakt met de caravan. Ik hoop ooit nog eens een mooie camper te kopen waarna ik met mijn vrouw kan gaan genieten als ik niet meer hoef te werken.

10.Welke uitdaging,op de fiets of anderszins,hoop je nog eens te kunnen verwezenlijken?
Ik hoop dat ik hetgene wat ik het afgelopen jaar gedaan heb nog vele jaren kan blijven doen. Daarna kijk ik geweldig uit naar de Alpen week. Ik zal zeker mijn best doen om goed getraind aan een mooie week te kunnen beginnen.
Verder wil ik nog kwijt dat ik in rtc schouwen duivenland een groep fijne mensen ontmoet heb, waar ik nog vele km mee hoop te kunnen maken.

Met vr. groet.
Tiny en Wies van Terheijden                                              

foto: Trotse Tiny met nieuwe fiets.

Steenbergen 28 december 2008

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.