Bloesemtocht 2011

Mooie route in zomerse sferen.
Er was wel degelijk twijfel toen de Bloesemtocht op de kalender werd ingepland voor Eerste Paasdag. Maar geen bloesem vorig jaar op 17 april, het was toen te lang koud geweest en geen bloesem één jaar daarvoor eind april, toen was de bloesem al verdwenen deed ons toch besluiten om dit jaar voor 24 april te kiezen.
We zagen gisteren het resultaat. De mei vakantie, familieverplichtingen, ziekte, werk, het leidde ertoe dat minder deelnemers dan gewoonlijk op de startlijst kwamen te staan.
Nu is 34 deelnemers altijd nog een respectabel aantal en als je de groep als één lang lint door de Zeeuwse polders ziet trekken dan is een gevoel van trots op z’n plaats. Na de inschrijving en de opwekkende kop koffie bij “de Biet” werden we door de voorrijders Cok Deering en Huib Smits in vlot tempo richting Kloetinge gereden. Daar werd zichtbaar dat de perenbomen hun bloesem al hadden verloren, later in de buurt van Kapelle en midden tussen de boomgaarden door zagen we nog wel degelijk de appelboesem die, zonovergoten, sneeuwwit aan de bomen zat. We trokken verder de Zak van Zuid-Beveland in hier zetten Tiny van Terheijden en Alex Wals zich, volgens afspraak, aan kop. De route bleef fraai, niet alleen de boomgaarden, maar ook de kronkeldijkjes met de weeltjes waren in het parcours opgenomen. De Brilletjesdijk, de Zwaakse Weel en ook nog het gebied waar de bessenteelt floreert, zorgden voor een zeer afwisselende aanblik. Bij ‘s Heerenhoek reden we nog even op het parcours van de Junioren dames rit in de Omloop van Borsele. We reden zelfs over de finishlijn, maar de speaker riep ons toe dat van een eindsprint geen sprake kon zijn omdat we de lijn van de verkeerde kant passeerden. Zin in koffie kregen we ook wel, Lewedorp was niet ver meer en daar bij Café de Goede Verwachting werden we tevredengesteld. Ook fietsers van Theo Middelkamp waren daar na hun zondagochtendrit aan het genieten van de “nazit”. Het was er dus druk, maar dat hadden ze prima opgelost. Lopend langs de grote tafel werd je voorzien van koffie en de appeltaart en vervolgens zocht je een stoel (of buiten in de zon op het muurtjë). Prima verzorgd allemaal. Na de koffie konden we aan de laatste 50km beginnen. Jan Hillebrand en ik dachten een tijdje kopwerk te doen, maar de animo bij de reeds eerder genoemde voorrijders was zodanig dat daar niets van terechtkwam. Langs vliegveld Midden Zeeland en “de Piet” kwamen we uit bij de sluis in Veere. Dat duurt even voor je daar bent overgestoken, vervolgens werden we nog getrakteerd op de Lapschuurweg, daar liggen nog de originele steentjes en dan blijkt dat goed lopend asfalt voor fietsers beter is. Het fietspad tussen Veere en Vrouwenpolder was eigenlijk het enige minpunt in de deze zonnige Bloesemtocht, maar achter elkaar rijdend vormden we toch ook weer niet al te veel gevaar op dit druk bereden pad. Voor je het weet rij je dan op de Kering en is de toertocht achter de rug. Hans van Elzelingen en Leo Noordijk bedankt voor jullie “sturing” achterin de groep. Jan Boot, Aren van Wezel en Johan Hendrikse bedankt voor jullie “ogen” in het middendeel.
Alle andere deelnemers wil ik bedanken voor de discipline en de gezellige sfeer die deze rit weer succesvol maakten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.