Dag 6 Mountainbike week Baratier

9 uur 15 vertrekken we door het plaatsje Baratier richting Les Orres. Een stukje asfalt maar al snel rechtsaf een onverhard pad op.
Klimmen, klimmen hele steile stukjes komen op ons pad. De stukjes zijn niet lang maar steil na elke bocht kwam er weer een opduiken en je moest snel reageren door flink aanzetten en op de kracht naar boven. Telkens die versnelling en na het zoveelste klimmetjes is de adem even op en eten en drinken we wat. Tijdens het overzetten van de route op de Garmin staat er bij LET OP RICHTING CLOCK WISE I.V.M. DOWNHILL
Zouden we dan toch de route omgedraaid hebben?
Zeker ook toen we op een klimmetje kwamen dat de fiets op de rug moest niet lang maar echt heel steil. Maar de route was mooi en het uitzicht formidabel en plotseling staan we voor de flatgebouwen van Station Des Orres, he we zijn boven. Eten en cola om ons weer op te laden voor de afdaling maar helaas eerst nog een stukje hoger om zo bij een van de mooiste afdalingen van de week te komen. Het pad de single track is even zoeken maar al snel zitten we weer op het juiste spoor. Tijdens deze afdaling zien we de eerste mountainbiker deze week, en het blijkt ook nog een Nederlander te zijn ook. In onze ogen doet hij het wel heel voorzichtig later zou blijken dat hij het te lastig vindt , en ook een beetje angst heeft. Na een paar uurtjes komen we heel beneden, fantastische single track het lijkt wel een Down Hill track. En ook nu weer is de verbazing groot dat we plotseling op het plein van Baratier staan dus we zijn thuis.
Het is inmiddels tegen vier uur en de sauna en een bubbelbad roept ons, dus snel er heen.

Dit was onze laatste dag van een fantastische mountainbike week.
Ik weet het al volgend jaar, als het kan weer een weekje Baratier.
Zeker nu ik afgelopen week nog enkele tips van Cees Lodewijk heb gekregen kan ik haast niet wachten.
Kijk ook eens bij youtube.

One thought to “Dag 6 Mountainbike week Baratier”

  1. Met belangstelling heb ik jullie verslagen gelezen, knappe prestatie! Het leeft helemaal omdat ik zelf ook in het gebied ben geweest en dit jaar natuurlijk ook door het gebied ben gereden. Wanneer je de verslagen leest in combinatie met de foto’s wil je zo weer terug. Afin, alvast stof tot nadenken hoe we mogelijk volgend jaar zomer een paar dagen daar kunnen verblijven.

    Tot zondag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.