Drie Vlaanderentocht

Op Zondag 18 augustus gaan we richting Zeeuws-Vlaanderen/Belgie. We rijden dan de Drie Vlaanderentocht die elk jaar georganiseerd wordt door TC Axel. Enkel jaren geleden hebben we, toen tijdens de organisatie van TC Axel al eens deelgenomen aan deze toertocht. Nu rijden wij hem zelfstandig met de RTC Groep. De tocht beslaat een lengte van 120 km en kan evt indien nodig ingekort worden naar 75 km. De start is bij Cafe De Tol in Eede aan de Belgische grens en gaat door het gebied Brugge – Maldegem – Eeklo -Gent.

Het is aan te raden voor een ieder, ivm de onzekerheid horeca onderweg, om voldoende koolhydraten mee te nemen.

Inschrijfgeld : (indien onderweg mogelijkheid voor koffie met)  5 Euro.

Wil iedereen die aan deze tocht wil deelnemen zich , ivm organiseren vervoer/samenrijden, opgeven bij Jan Boot.  irenehoeve@zeelandnet.nl

Vertrek van parkeerterrein Busstation : 7.30 u

De Serveerster van de koffie stop in Lotenhulle

 

 

4 gedachten over “Drie Vlaanderentocht”

 1. Dinsdag 13 augustus is deze tocht door ons voorgereden.
  Een mooie tocht veel wegen die autoluw zijn weinig of geen kasseistroken dus dat is prima.
  Kortom zeker de moeite waard om met de auto naar Eede (Middelburg) in Zeeuws-Vlaanderen te rijden.
  Er is nu ook geen onzekerheid meer over de Horeca onderweg.
  Wij hebben niets gevonden, nu kan het zijn dat we te veel bezig waren om tegen de harde windt weer terug bij Café de Tol onze startplaats te komen.

  Maar neem zeker voldoende eten en drinken mee.

  Gr
  Tot zondag 18 augustus.

 2. Afgelopen zondag om 19.25 uur was ik present. Zes man stonden klaar voor vertrek, maar overlegden nog wel of niet te gaan, omdat het regende. Dit was even een flinke bui, maar volgens de buienradar zou het daarna droog worden, aldus ondergetekende. Dus besloten we toch maar te gaan. En inderdaad bij aankomst in Eede, vlakbij Aardenburg was het droog. Mooie landschappen, bruggetjes, veel kleine weggetjes met veel bochten, ontzettend veel bochten. Na 40 km waren we in Lotenhulle aangekomen vlakbij het kasteel van Poeke. Daar konden we nog kiezen om voor de 80 km te gaan ipv 122. We besloten we voor de volle mep te gaan. Kort daarna kwamen we toch nog in een bui terecht. Gelukkig duurde dat niet lang en na een kleine 80 km kwamen we in de zon terug in Lotenhulle. Tijd voor een kop koffie met appelgebak. We kregen een tas koffie ipv een kopje en het gebak was op, maar de bakkerij was om de hoek. Als we het wilden wilde ze wel even wat bij de bakker halen, zei de plesante dame van het café. Zo gezegd zo gedaan en het bonnetje van de bakker konden we zonder toeslag betalen. Wat een service! Johan heeft vast nog wel een foto van de plesante dame. Na deze vrolijke uitspanning werd de tocht voortgezet. Veel bochtenwerk en soms ook scherp. Marco vloog bijna in de sloot en Jan in de brandnetels. Maar goed dat we niet met een grote groep waren. Na 122 km kwamen we terug in Nederland. Op de grens bij Eede hebben we nog wat gedronken. We hadden zeker geen spijt dat we toch waren gegaan. Voldaan keerden we terug naar Schouwen Duiveland.

 3. Foto Plesante dame!
  In het originele bericht heb ik de foto geplaatst van de volgens Marcel plesante dame.
  Klik op de foto voor de vergroting dan zie je ook het overheerlijke gebak staan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.