Fred Teunisse

10 vragen aan één van de leden van RTC Schouwen-Duiveland.

Fred Teunisse

64 jaar, woont in Scharendijke sinds 2001 (heerlijk wonen hier) Op de racefiets sinds 2001 daarna 5 jr gestopt in 2007 weer begonnen, rijdt ca 4500 km per jaar.

1.Wat deed  je vóór je pensioen in het dagelijks leven?
Zit momenteel in het Pre-pensioen na 44 jr in de haven gewerkt te hebben als Controleur/Loodsbaas en de laatste 14 jr als Botenbaas/Toezichthouder. Het zorgdragen voor het laden en lossen van zeeschepen en wat daarmee verband houd. TROPENJAREN dus

2.Heb je van jongs af aan gesport?
Vanaf mijn 5e jr gevoetbald, in de Feyenoord jeugd  gespeelt tot mijn 18e en door een gefrusteerde doelman van Fortuna 54  een doodschop  gekregen  kruisbanden afgescheurd en een meniscus na het revalideren wat een jaar duurde geen contract aangeboden gekregen en verhuist naar CVV  daar nog een paar jaar gespeeld en toen dat niet meer ging hulptrainer geworden bij CVV. Diverse andere clubs getraind (altijd senioren) 20 jr totaal en op mijn 47 jr gestopt was op het voetballen uitgekeken.

3.Heb je een favoriete sportman/vrouw?  Zo, ja wie is dat?
Mijn neefje Leon Notenboom die vermoord is bij een roofoverval in 2002 toen 20jr oud en in de kracht(bloei) van zijn leven.Hij deed aan wielrennen en was een talent die door zijn mentaliteit ,karakter  en discipline het ver had getrapt in zijn sport.

4.Voor welke man of vrouw in onze maatschappij heb je bewondering/respect  vanwege zijn of haar verdiensten op maatschappelijk vlak?
Mensen die met lichamelijk en verstandelijk gehandicapten werken meestal alleen voor soms 8 pers. Waarvan ze alles kunnen opruimen soms meerdere malen per dag en het is ook niet ongevaarlijk (eigen kracht niet weten).

5.Waar of aan wie heb je je in het laatste  jaar het meest aan geërgerd?
Aan iedereen die te lui is om te werken en zijn hand ophoud(dus die er geen zin in hebben niet de mensen die na veel sollicitaties niet aan de bak kunnen komen) klaplopers dus.
Aan die helden die oude mensen met een rollator beroven en dan ook nog mishandelen.

6.Let je op je voeding? ,Wat eet je het liefst?
Mijn vrouw(Hennie) die kookt(kokkerelt) zo lekker, vooral buitenlands eten (thais)Surinaams)chinees dat ik meestal toch te veel eet wat ik later er weer af moet trainen.

7.Hoeveel tijd besteed je per week aan je fietshobby?
Ga 3x per week naar de sportschool(take care) doe spinning (lostrappen) krachttraining en dan fiets ik nog 2 a 3 x  buiten als het droog is en er geen wind staat.Dus bij elkaar wel een 12 uur aan sport.

8.Wat doe je als je in “ruste” bent?        Film, TV, Wandelen, of …………?
Boeken en tijdschriften lezen. Wat boodschappen doen .In de tuin werken en houthakken voor de winter .Het huis bijhouden  enz.De tweeling van mijn zoon flesje geven enz, neemt een hele boel tijd in beslag.

9.Heb je een favoriete vakantiebestemming/ Waar zou je graag nog eens heen gaan?
Thuis blijven in mijn 5 sterren bungalow was al goed .Zou ook nog wel eens naar mijn zwager willen in Nieuw Zeeland het hele land doorkruisen.

10.Welke uitdaging, op de fiets of anderszins, hoop je nog eens te kunnen verwezenlijken?
Uitdagingen zijn er voor mij genoeg op de fiets Limburgse heuvels,Ardennen,Vogezen Alpen en Dolomieten enz.En wat ik ook van andere mensen lees een tocht naar het zuiden of andersom, ligt eraan hoe de wind staat. Een mooie sportieve uitdaging.

Note :Dit is een hele leuke Aktie om zo van iedereen wat te weten te komen .Geeft een wat betere band met mijn fietsbroeders.

Scharendijke, april 2009

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.