Harro Heijboer

Tien voor Een: 10 vragen aan één van de leden van RTC Schouwen-Duiveland.

Harro Heijboer

27 jaar, woont in Rotterdam, op de racefiets sinds 2006, rijdt ca 2000-2500 km per jaar.

1. Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben concept en product ontwikkelaar bij een Nederlands consumenten elektronica merk. Ik hou me daar bezig met het managen van software en firmware ontwikkeling voor de producten die we produceren.

2. Heb je van jongs af aan gesport?
Ja, eigenlijk vanaf het moment dat je lid mag worden van een vereniging. Ben begonnen als mini pupil bij atletiek vereniging Delta Sport in Zierikzee, waar ik nog steeds lid van ben en graag ga trainen als ik terug ben in Zierikzee. Ben me daar sinds mijn 12de vooral bezig gaan houden met lange afstandlopen en cross/veldlopen. Iets wat ik nog steeds veel doe. Ik denk dat ik per jaar ongeveer tussen de 800 en 1200km maak op mijn loopschoenen. Daarnaast fiets ik graag, maar ben vooral een mooi-weer-fietser.

3. Heb je een favoriete sportman/vrouw? Zo, ja wie is dat?
Nee, eigenlijk niet. Ik heb in verschillende sporten wel een favoriet maar die kan ook heel snel weer veranderen. Het is meer de bewondering die ik heb voor bepaalde prestaties, zoals die van Lance Armstrong (wielrennen), Rens Blom (atletiek), Jan Bos (schaatsen), Pieter van den Hoogenband (zwemmen), etc…

4. Voor welke man of vrouw in onze maatschappij heb je bewondering/respect  vanwege zijn of haar verdiensten op maatschappelijk vlak?
Ik ben op zakelijk, privé en maatschappelijk gebied enorme fan van Richard Brandson. Ik denk dat ik ondertussen alle boeken van hem wel heb opgegeten. De manier waarop hij zaken doet, daarbij alle werknemers nog probeert bij naam te kennen, hoe hij zelf nog niet buiten zijn schoenen is gaan lopen en dit probeert te doen op een maatschappelijk verantwoorde manier is iets dat mij enorm aanspreekt.

5. Waar of aan wie heb je je in het laatste  jaar het meest aan geërgerd?
Ik ben van de politiek linkse school, het zal dan ook geen verassing zijn dat ik me de laatste jaren heb geërgerd aan de lage tolerantie onder mensen, in het bijzonder naar bepaalde groepen mensen. Het is lastig om dat te accepteren als sommige van je beste vrienden, die hun steentje bijdragen aan de maatschappij, in bepaalde hokjes worden geduwd.

6. Let je op je voeding? Wat eet je het liefst?
Ja en nee, ik probeer vooral gevarieerd te eten en daarbij te letten op eiwitten en onverzadigde vetten. Maar omdat ik geen aanleg heb om aan te komen eet ik eigenlijk het liefst zo veel mogelijk :). En dan het liefst pastas of rijst gerechten, hoewel een goede Hollandse pot ook nooit weg is.

7. Hoeveel tijd besteed je per week aan je fietshobby?
Zodra het fiets seizoen begint probeer ik minimaal 1x in de week te fietsen, ook omdat het niet mijn nummer 1 sport is. Met Zzee-Menton op het hoog zal die frequentie echter wel snel worden opgeschroefd.

8. Wat doe je als je in “ruste” bent? Film, TV, Wandelen, of …………?
Vooral veel met vrienden afspreken en daarnaast veel te veel werken.

9. Heb je een favoriete vakantiebestemming/ Waar zou je graag nog eens heen gaan?
Ben gek op Londen, zou er graag zo weer heen gaan of zelfs wonen. Daarnaast wil ik nog een keer een trektocht maken door de Scandinavische landen.

10. Welke uitdaging, op de fiets of anderszins, hoop je nog eens te kunnen verwezenlijken?
Uiteraard Zzee-Menton zonder al te veel problemen uitrijden maar zo daarnaast ook graag de 100 cols tocht voltooien. Wellicht als ik ooit professioneel wielrenner wordt zoals de vedetten in onze groep ;).

Zierikzee, April 2011

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.