Walcherentocht 2013

Molenberg zondag morgen 8:30 uur inschrijven voor Walcherentocht 2013.

Slechts 11 leden en 1 gastrijder waren om 9:00 uur ingeschreven zou het komen door het slechte weer? Na weken mooi zomerweer was het deze morgen regenachtig.

We gaan op stap en het is bijna droog.

Onderweg knapt het weer op en langzaam gaat ook onze snelheid naar boven maar het peloton doorkijken kan een ieder volgen dus we gaan.

Onderweg was het onder de toerlijder en de richting aanwijzer wel eens de vraag gaan we rechts of links maar de toerlijder is de baas dus rechts.

Wim vertelde aan de inmiddels aangesloten dame ( Wim had natuurlijk direct contact) dat we spoorzoekertje op de fiets aan het doen waren.

Na veel draaien en keren en enkele lekke banden bereikten we de boulevard in Vlissingen tijd voor koffie.

Jan de toerlijder heeft in het verleden wel eens een koffiestop verzorgd zonder gebak. Maar dat heeft hij nu ruimschoots goedgemaakt niet alleen met de lokatie maar ook het gebak was voortreffelijk. Na de koffie snel weer verder de snelheid gaat langzaam ruim boven de dertig en na enkele aanpassingen kon een ieder het goed volgen.

Op de stormvloedkering Wim lek zou het aan de banden liggen of gewoon lek?? We weten het niet Jan de toerlijder staat er bij en begrijpt dat je een prof banden reparateur niet moet storen, maar hij heeft bedenkingen.

En ook wij kijken toe en ik bespeur ook een beetje leedvermaak bij sommige van ha hij kan ook lek rijden. Na een korte pauze kunnen we verder.

Het is zo ver Jan geeft de koers vrij en de snelle gaan er vandoor naar het einde van de kering wie is daar het eerst?

De leden die er bij waren weten wie het was, wil je het ook weten ga de volgende toertocht gewoon mee dan ben jij het misschien wel.

De groep splits zich aan het einde van de kering Zierikzee gaat via de Plompetoren terug naar huis. Op het stukje Kering Serooskerke wordt de sprint af en toe nog eens dunnetjes overgedaan. Bij tuis komst kreeg ik de vraag jullie zijn goed nat geregend zeker? Wij hebben geen regen van betekenis gehad en het was een heel mooie en voor velen van ons onbekende tocht .

Jan bedankt het was weer eens wat anders.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.