Woensdagavond trainingsritje

Het seizoen tot nu toe heeft zich wat het weer betreft gekenmerkt door kou en regen zodat de fietsen veel in de schuur zijn blijven hangen. Met zo’n ding hoor je natuurlijk te fietsen en niet in je schuur naar te kijken. Wanneer ik het aantal kilometers bekijk vorig jaar vanaf januari tot nu en dit jaar dan sta ik ongeveer 3-0 achter. Natuurlijk, vorig jaar stond natuurlijk Zierikzee-Menton op het programma en zat er meer druk op de ketel maar toch….

Maar gelukkig, het is mooi weer geworden en zowaar ben ik vanavond vroeg thuis dus eindelijk een keer fietsen met de groep op woensdagavond. Normaal zal een van ons niet zo snel een stukje over een woensdagavondtraining schrijven maar vanavond is denk ik in zekere zin toch historie geschreven.

Om 18.30 uur rij ik het fietspad vanuit Schuddebeurs naar Zierikzee op en kom Leo Noordijk en Jan Hillebrand tegen. Jan heeft goeie zin en zit me lekker te jennen. Bij Zierikzee aangekomen blijkt dat Jan vanavond als toerleider van de 28-30 groep fungeert en ik vraag of ik mee mag. Dat vindt ie maar niks en stuurt me resoluut naar de Blokweg, nou ja dan maar met de andere mannen en met Leo mee.

We vertrekken met 17 man waaronder een paar gasten of liever gezegd kandidaat-leden om 18.45 uur voor een normaal ritje Oosterschelde via Scharendijke, Renesse, Lagezoom en Oosterscheldekering en via de eerste mogelijkheid weer terug via de Zeelandbrug, pakweg 65 kilometer.

Vanaf het begin af aan gaat het “goed van kot” en worden er behoorlijke snelheden gereden met afwisslend kopwerk, er staat een lekker windje uit het Westen. Naarmate de rit vordert lijkt het steeds harder te gaan en komen de eerste opmerkingen maar niemand geeft een krimp. Op het moment dat we bij de Kering zijn lijkt het alsof de duivel in ons treedt want het gaat steeds harder maar nog steeds gecontroleerd en gedisciplineerd. Inmiddels begint mijn ademhalingsfrequentie flink op te lopen en mijn neus gaat lekker ……..

Na de Kering hebben we de wind in de rug en de hel lijkt dan los gebroken, zo snel gaat het. Alsof het echter nog niet genoeg is komen we op de Zeelandbrug met de wind opzij en dan krijgen we het kennelijk nog meer op de heupen. Want wat blijkt namelijk, wanneer de diverse tellers van leden geraadpleegd worden heeft de een een gemiddelde van 36,8 terwijl een ander op 37, 4 zit. Een voor mijn beleving absurd gemiddelde maar wel kloppend gezien mijn gevoel. Bij mijn weten is dit het hoogste gemiddelde dat ik ooit bereikt heb tijdens een trainingsritje met de RTC, zelfs Leo kon het eigenlijk niet geloven hoewel die ook beslagen brilleglazen had.

Het was prachtig vanavond, maar een keer wat minder is misschien ook wel lekker!

Mannen Bedankt!

3 gedachten over “Woensdagavond trainingsritje”

 1. Uit zeer betrouwbare bron( één van de deelnemers aan deze rit, zijn gemiddelde bedroeg 33,4 km per uur) vernomen dat het bovengenoemde gemiddelde een duidelijk geval is van het verwarren van de topsnelheid met de gemiddelde snelheid m.a.w. een klein beetje fietserslatijn…….

 2. Anoniemus,

  Het kan best zijn dat ANONIEMUS gehoord heeft dat iemand een gemiddelde van 33, 4 had , —— wat je ook al mee thuis mag komen- maar toen de benen na de rit onderaan de zeelandbrug stil hielden was het gemiddelde wel hoger dan de 33,4 het ging naar Zierikzee na de Zeelandbrug met een rustig tempo maar wat maakt het uit het was gewoon een avond met relatief zeer gunstige wind,en de afstand was qua kilometers ook dusdanig dat deze voor iedereen blijkbaar goed te verteren was.

  Wel opvallig dat degene die deze trainingsrit meegemaakt hebben, allemaal een beetje beduusd naar elkaar reageerde, laten we het er maar ophouden dat deze avond alles bleekt te kloppen om eens iets extra’s te geven.

  Gewoon
  Leo Noordijk

 3. Als het zo zou zijn geweest wat ANONIEMUS meldt ondanks dat hij er zelf niet bij aanwezig is geweest, is het wel zeer toevallig dat een aantal fietscomputers van mensen die wel meereden plotseling dezelfde afwijking vertoonden.

  Bovengenoemde daargelaten wist ik niet dat “niet leden”konden publiceren op de site.
  Ik kom de naam ANONIEMUS in ieder geval niet tegen op de ledenlijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.