Zottetocht 2014

Nadat er in eerste instantie zich 13 leden hadden opgegeven voor deze prachtige tocht stonden er op 7 juni 9 mannen en 1 dame klaar aan de Grachtweg om de strijd aan te binden met de Vlaamse Ardennen.
Na een voorspoedige reis met enkel een stoplicht op het randje voor Peter Kloet ( “Dat stoplicht was zo oranje als mijn fiets”) kwamen wij even over negen uur aan in Zottegem. Na een korte toespraak van Cees met wat wijze raadgevingen (niet te breed uit rijden, opletten voor slecht wegdek) konden we met prima weer vertrekken over het parcours van wat ik begrepen had de Enema Classic . Nu is mijn kennis van de Engelse taal misschien iets beter ontwikkeld dan bij de gemiddelde Nederlander maar bij het horen van die naam brak het zweet mij uit: enema betekent namelijk klysma in het Engels dus het zou ons vandaag waarschijnlijk heel dun door de broek lopen. Toen bedacht ik ook dat Cees met een glimlachje gezegd had dat er maar één kasseienstrook in het parcours zat maar aangezien ik Cees al heel wat langer ken dan vandaag begon ik te vermoeden dat we waarschijnlijk in Zottegem die strook zouden oprijden om er na 120 km weer vanaf te komen…..
Gelukkig bleek dit allemaal niet het geval: tot aan de prima koffie was het wel vrij druk maar de wegen waren goed berijdbaar, bij de koffiestop zag ik ook een reclamebord hangen dat het misverstand betreffende het klysma ophelderde: Ename Abdijbier was de naam van de sponsor van de Ename Classic , ik was een beetje dyslectisch bezig geweest.
Na de koffie werd het weer beter,het landschap steeds mooier en het verkeer rustiger al nam het aantal klimmetjes wel sterk toe. Met name Jacco Kloet en Jeroen Rietveld lieten zich vooraan gelden door regelmatig met hoge snelheid er vandoor te gaan maar boven aangekomen wachtten zij ook steeds keurig op de rest van ons. Aangezien de klimcapaciteiten niet al te ver uit elkaar lagen hoefden we eigenlijk nergens lang op elkaar te wachten wat ook resulteerde in een gemiddelde van precies 25 km per uur. Af en toe werd er door de voorrijder wel eens een afslag gemist maar aangezien er drie man met de route op hun Garmin bij waren konden we dat soort foutjes snel herstellen. Bij de tweede stop werden we (met een noodzakelijke kleine bijbetaling) getrakteerd op warme appeltaart en Cola. Twee man, Hans van Elzelingen en Cees Lodewijk gingen daar al aan een bescheiden biertje, maar dat heeft hun fietscapaciteit verder niet in de weg gestaan. Met een kleine vertraging door een gebroken spaak bij Peter Kloet kwamen we uiteindelijk om kwart over vier weer bij de parkeerplaats terug en wij konden eerlijk gezegd maar tot één conclusie komen: deze tocht moeten we erin houden!
Het is uiteindelijk maar 1,5 uur rijden vanaf Zierikzee dus zo zot was het niet om hier te gaan fietsen.
Met dank aan Ab Heijboer voor de organisatie, Johan Hendrikse voor de route en aan de andere deelnemers voor de gezelligheid.

3 gedachten over “Zottetocht 2014”

  1. Johan heeft alleen de route in GPX bestand verspreid de route is gemaakt door Cees Lodewijk.
    Cees super bedankt een hele mooie route jammer bijna geen kasseien maar gelukkig nog wel een stukje opgebroken weg heerlijk..

  2. Met de complimenten voor Linda, de enige dame in het gezelschap. Zij was zeker niet de minste van de 10 deelnemers. Chapeau voor haar en ook voor de organisatie.
    Ook mijn complimenten voor het verslag van de tocht. Helaas was er geen gelegenheid meer om zo’n Ename pilsje te proeven. Die houden we nog tegoed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.