Bestuursvergadering

Beste leden,

Afgelopen week vergaderde het bestuur, het was de laatste bestuursvergadering van 2011. Wij vergaderen standaard 4 keer per jaar en wanneer er daarvoor noodzaak bestaat lassen we een extra bijeenkomst in maar in 2011 was daar geen noodzaak voor. Wel werd er nog meerdere keren vergaderd tussen bestuursleden en commissieleden over specifieke zaken, zoals bijvoorbeeld de voortgang inzake het op te stellen beleidsplan.

Tijdens onze laatste vergadering werden vanzelfsprekend de gebruikelijke “standaard” onderwerpen behandeld, het gaat dan om zaken die het secretariaat, de penningmeester en zo te melden hebben. Zo hebben we bijvoorbeeld besloten om eens een regiovergadering van de NTFU te bezoeken om te proeven of deze regionale contacten voor onze RTC een toegevoegde waarde hebben.

Eigenlijk hebben we ook binnen het bestuur natuurlijk het seizoen al lang afgesloten maar blikken dan nog wel wat terug op zaken en/of evenementen om daar mogelijk nog lering uit te kunnen trekken.

Elke keer vergaderen we bij een ander bestuurslid en dit keer bij Cees thuis, gastvrij was de ontvangst met lekkere koekjes bij de koffie en daarna ook een lekkere Westmalle!, het fietsritje vooraf was eigenlijk een gemis maar ik liet mij het biertje toch maar goed smaken.

Naast de normale agenda waren de belangrijkste onderwerpen:

1. De enquete als hulpmiddel om informatie te winnen over onze leden en vervolgens met deze informatie ons beleidsplan te kunnen opstellen. Ab Heijboer kwam namens de beleidsplancommissie (Ab, Tonny, Ramon, Janneke) de enqueteresultaten toelichten. In grote lijnen waren die aan de ene kant ook weer niet heel verrassend maar toch kwamen daar ook wel weer nieuwe gezichtspunten naar voren. Zeer hoopgevend in ieder geval is de betrokkenheid die uit de uitslagen blijkt met betrekking tot vrijwilligersbijdragen voor evenementen of  projecten. Dat geeft de burger moed en voor de verenigingsbeleving heel positief! 56 leden vulden de enquete in en dat waren grotendeels de bekende,  in zijn algemeenheid wat actievere leden. Een mooie deelnamegraad waar het bestuur blij mee was, bedankt voor jullie inbreng!

Met de commissie is besproken dat zij een samenvattend advies zal formuleren ten behoeve van het bestuur en als alles meezit zal dan tijdens onze ledenvergadering definitief blijken tot welk beleidsplanvoorstel wij gekomen zijn.

2. Toerkalender 2012. De toercommissie zal de bijdrage van Cees gaan missen maar tevens is er goed nieuws te melden dat Ab Heijboer bereid is zitting te nemen in de commissie zodat deze op sterkte zal blijven. Het programma is veelbelovend en in grote lijnen weliswaar niet anders maar er zitten toch weer nieuwe elementen in. Definitieve presentatie ook tijdens de ledenvergadering. In ieder geval is zeker dat voor het gehele seizoen 2012 op de woensdagavond 2 soorten trainingsritten gepland worden, op verschillende tijdstippen (18.45 uur en 19.00 uur) en vanuit verschillende locaties in Zierikzee. Doelstelling is om 2 snelheidsgroepen te realiseren zodat zowel de snelle sportieve fietser als zowel de meer ontspannende recreatievere deelnemer zich thuis voelt binnen de RTC.

3. Dinsdag 6 december is er een “Garmin” bijeenkomst gepland voor diegenen die interesse hebben om met deze moderne navigatiesystemen te gaan fietsen. Johan Hendrikse zal die avond de nodige wetenswaardigheden voor het voetlicht brengen. Een zeer aan te bevelen avond omdat het gebruik toch meer haken en ogen schijnt te hebben dan ogenschijnlijk lijkt.

Al met al was het weer een nuttige vergadering en zijn we weer bij, namens het bestuur stel ik jullie natuurlijk graag op de hoogte van onze vergadering, bij deze dus!

Nu gaan we de winter in, die tijd heeft ook zijn charme hoewel van fietsen natuurlijk op een gegeven moment wat minder komt. Door het mooie weer echter zie je nog steeds (race)fietsers en leden op de weg, zelf doe ik het ook nog regelmatig. Daarnaast ben ik inmiddels begonnen met mijn winterprogrammering: wat hardlopen in de domeinen gecombineerd met 2 x fitness. Wanneer de gelegenheid daar is ook buiten op de fiets, race-, atb- of gewone fiets, als er maar beweging inzit.

Voor mij persoonlijk was Zierikzee-Menton toch ook een hoogtepunt, niet alleen in mijn sportieve leven maar toch ook wel op ander vlak, het smaakt naar meer en in ieder geval heeft het wel een soort “virus” veroorzaakt waar ik eigenlijk elk jaar wel last van wil hebben, ik vrees dat ik niet meer zonder bergen kan.

Namens het bestuur wens ik iedereen een mooie wintertijd toe en mogelijk kan die niet snel genoeg gaan zodat wij elkaar weer in grote getale in 2012 op de fiets terug zien, natuurlijk nog wel eerst elkaar sprekend op de algemene ledenvergadering in februari.

Hartelijke groeten namens het bestuur,

Wilbert Stadhouders, voorzitter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.