Go-Classic Met de dames

 

Nadat ik in April van dit jaar het idee heb opgepakt om een dames groep te starten, bleek dit na de eerste trainingsrit al een groot succes. Maar liefst 11 dames stonden te wachten bij het busstation in Zierikzee. De tweede training waren het er zelfs 16. Elke week zelfs in de zomer vakantie stonden er zeker 8 tot 10 dames klaar voor een trainingsrondje. Allen even enthousiast en fanatiek. Na een aantal trainingen heb ik het idee geopperd om aan het einde van het seizoen een georganiseerde tocht te rijden, de reactie ś op de opgerichte dames whatsapp groep waren allemaal even positief, en de aanmeldingen liepen goed.

Zaterdag 10 september was het dan zover. Met uiteindelijk 8 dames aan de start van de Go-classic. Annemarie Boodt, Christien Struijk, Corina de Vrieze, Marijke Jumelet, Mariette Lindhout, Marianne van Mourik, Marjolein Verton en ondergetekende. Om toch enige eenheid te krijgen qua kleding hadden we allemaal een zwart/wit shirt aan gedaan. Daarvoor moest er soms wel ver gezocht worden, maar uiteindelijk is het een ieder toch gelukt. Onderling werd het vervoer erheen geregeld. Zo kwam het dat Marijke, Annemarie en ik zelf met de mannen van RTC meereden naar Middelharnis op de fiets. Daar stonden de andere dames al op ons te wachten. Nadat een ieder zijn startbewijs had opgehaald zijn we met zijn achten van start gegaan voor de 70 km. Het was heerlijk weer, wel een aardig windje. Over de mooie polderwegen van Flakkee en langs het water zijn we vanaf Middelharnis en Stad a/h Harinvliet over te steken richting Oude-Tonge om daar langs het water Richting Herkingen te rijden. Met sommige stukken flink tegen wind werd er netjes afgewisseld op kop en werd een een mooi tempo gereden zodat een ieder het goed bij en vol kon houden.

 

img-20160916-wa0002img-20160916-wa0008

 

Op de dijk bij Herkingen met een stevige  wind op kop reden Annemarie en ik met zo ‘n 50 fietsers achter ons richting de ravitailleringspost. Daar hebben we allen wat gegeten en gedronken en genoten van de muziek en het heerlijke zonnetje. Daarna vertrokken richting de slikken waar we al snel weer vele fietsers achter ons hadden. We reden blijkbaar een heerlijk tempo, want op een gegeven moment bij de splitsing 70/115 km waar wij de 70 volgden kwam er aardig wat commentaar waarom we richting 70 gingen van andere fietsers. Ook de laatste kilometers verliepen vlotjes en we haalden dan ook regelmatig wat heren in, die toch wel aardig verbaasd waren door 8 dames ingehaald te worden. Gelukkig was voor sommigen het eind in zicht, vanwege kramp en rugpijn. Zo finishten we na een mooie goed georganiseerde en gepeilde tocht met zijn achten weer in Middelharnis,zonder pech of lekke band. De fietsen maar even in de bewaakte fietsenstalling gezet om met zijn allen nog even na te praten over de leuke dag onder het genot van een colaatje. Tijdens het napraten kwam een  de bekentste (ex) renster Leontien van Moorsel nog even bij ons staan en vroeg of ze met ons op de foto mocht, uiteraard wilden wij dat wel doen. Hierna ging een ieder voldaan en sommigen misschien toch wel een beetje moe weer richting huis.

 

img-20160910-wa0001

Meiden TOP gedaan. Bedankt voor de gezellige leuke dag. Een mooie afsluiting van het eerste seizoen als dames groep.  Hopelijk zien we elkaar in het nieuwe seizoen weer. En natuurlijk zondag 25 september vanaf 14:00 uur  in Cafe De Biet in Zierikzee waar de jaarlijkse  seizoenssluiting van RTC  weer plaats zal vinden, en waar de prijzen van de clubcompetitie uitgereikt zullen worden. Ook voor jullie dames.

 

Linda Jumelet

One thought to “Go-Classic Met de dames”

  1. Op de afsluitings middag in Café De Biet is er dit jaar ook voor de dames een eerste tweede en derde prijs te verdelen wie o wie zal het zijn ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.