Johan Hendrikse

Tien voor Een: 10 vragen aan één van de leden van RTC Schouwen-Duiveland.

Johan Hendrikse,
59 jaar, woont in Noordwelle, op de fiets sinds 1995??? , rijdt ca. 10.000 km per jaar, maar meer op de mountainbike dan op de race fiets.

1.Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben zelfstandig en geef financieel advies aan Horeca bedrijven.

2.Heb je van jongs af aan gesport?
In mijn jeugd voetballen op latere leeftijd karate en hardlopen maar wegens een loop blessure naar het wielrennen overgestapt.

3.Heb je een favoriete sportman/vrouw? Zo, ja wie is dat?
Geen echte favoriete maar ik heb altijd waardering voor prestaties op het sportgebied.

4.Voor welke man of vrouw in onze maatschappij heb je bewondering/respect vanwege zijn of haar verdiensten op maatschappelijk vlak?
Niet iemand uitgezonderd maar een ieder die zich vrijwillig inzet om andere mensen te helpen daar gaat mijn bewondering naar toe.

5.Waar of aan wie heb je je in het laatste jaar het meest aan geërgerd?
Ik erger me niet, is de moeite niet waard. Maar heb soms wel eens mijn bedenkingen bij personen die het altijd maar zogenaamd druk hebben.

6.Let je op je voeding? ,Wat eet je het liefst?
Ik let er wel op, maar er mag best nog een paar kilo af echter dit het lukt niet zo erg, ik vindt alles lekker daarom kan ik geen keuze maken voor wat ik het liefst eet.

7.Hoeveel tijd besteed je per week aan je fietshobby?
Fietshobby is bij mij niet alleen fietsen ook alles wat er mee te maken heeft. Fiets schoonmaken en onderhouden. GPS Routes zoeken en maken op de pc. Hoeveel tijd, liefst zo veel mogelijk. En dat is best wel veel, een uit de hand gelopen hobby is het wel.

8.Wat doe je als je in “ruste” bent? Film, TV, Wandelen, of …………?
Wat lezen en op tv film kijken of gewoon niets doen.

9.Heb je een favoriete vakantiebestemming/ Waar zou je graag nog eens heen gaan?
Maspalomas op het Spaanse eiland Gran Canaria is ons tweede verblijf en vooralsnog ben ik niet op zoek naar een andere plaats.

10.Welke uitdaging, op de fiets of anderszins, hoop je nog eens te kunnen verwezenlijken?
Twee mountainbike wedstrijden die nog op mijn verlanglijstje staan zijn, in Zuid-Afrika de Cape Epic en in Oostenrijk de 200 km van Salzkammergut.

Zierikzee,   januari  2011

One thought to “Johan Hendrikse”

  1. Johan, onze dochter Tanja heeft met veel enthousiasme paar keer de zeer goed georganiseerde koppelwedstrijd Cap Epic gedaan. Kon daarvoor ideaal trainen op haar wooneiland Lanzarote. Advies: snel inschrijven en hopen op gunstige loting, je komt er niet zo makkelijk tussen. Eventuele info: tanja@clublasanta.com. Succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.